3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Yamaç Paraşütü Şenliği

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyünde düzenlenen 2. Hıdırellez ve Yamaç Paraşütü Şenliği'ne katılan yaklaşık 150 pilot, 600 metre yükseklikten Marmara Denizi semalarına uçtu. 

Marmara Denizi'nin hemen kıyısında yer alan Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere köyü, bu yıl ikinci kez Hıdırellez ve Yamaç Paraşütü şenliğine ev sahipliği yaptı. Geleneksel hale getirilen yamaç paraşütü şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Pilotlar, 600 metrelik yükseklikten Trakya'nın mavi ile yeşili bir arada bulunduran tepelerinden Marmara Denizi'ne atlamanın keyfini yaşadı. 

Bu yıl ikincisi düzenlenen şenlikleri önce Türkiye'ye daha sonra dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, Uçmakdere'nin Türk turizmine de büyük katkısı olacağını belirterek, "Bölgede yaptığımız incelemelerde yamaç paraşütü için Ayvasıl mevkiinin uygun bir yer olduğunu tespit ettik. Marmara ve Trakya'nın 600 metreden denize doğru atlayış yapılabilen tek yeri olan Uçmakdere'yi, Fethiye Babadağ'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük uçuş alanı haline getirmek için
çalışmalarımız sürüyor. Uçmakdere 2 yıllık geçmişine rağmen çok kısa sürede Marmara Bölgesi'nde tanınır hale geldi. Sadece resmi kişilerin değil buraya gelen kişilerin de yardımcı ile Uçmakdere'yi önce Balkanlar'da, sonra dünyada sayılı uçuş alanlarından biri haline getirmek istiyoruz" dedi. 

Tekirdağ Doğa Sporları Derneği Başkanı Kadir Aksoy ise Uçmakdere'nin Marmara Bölgesi'nde su üzerindeki tek irtifalı parkur olduğunu ifade ederek, her geçen yıl şenliklere katılımların arttığını söyledi. Aksoy, "Burası, Türkiye'nin 600 metrelik en büyük çim pisti burası. Kalkışa her yönden müsait. Kuzey rüzgarları harici yılın 300 günü burada uçuş yapılabiliyor. Geçen yıl 70 pilot katılmıştı, bu yıl bu sayıyı ikiye katladık, 160 civarında pilot katıldı. Burayı dünyaya tanıtmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Pilotlar gün boyunca 600 metrelik tepeden Marmara Denizi üzerine atlayışlar yaptı.
Pilotların iniş yaptığı alanda ise Tekirdağ Valiliği'nin organizasyonu ile Hıdırellez Şenliği yapıldı. Şenliklerde Şafak Sönmez ve Sinem'in yanı sıra Nur Ertürk de sahne aldı. Konserler sırasında atlayış yapan pilotlar havada Türk bayrağı açtı. Anneler Günü ile ilgili olarak 'Annem' şarkısını söyleyen Ertürk, şenliklere katılan şehit annelerini gözyaşlarına boğdu. Nur Ertürk'ün 'Umarım bundan sonra hiçbir annemiz ağlamaz' sözü üzerine şehit anneleri 'Biz ağlayama razıyız yeter ki başka anneler ağlamasın' dedi. 

Şenliklere katılan binlerce kişi sanatçıların konseri ve diğer etkinlikler ile bahar bayramını coşkuyla kutladı. 

Tekirdağ bölgesine özgü yöresel lezzetlerle ilgili çeşitli stantlarında açıldığı şenliklere 100'ün üzerinde pilot atlayış yaptı.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 15:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?