3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Yamaç paraşütü üniversitelilere tanıtılıyor

Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Doğa Sporları Derneği, yamaç paraşütünü Türkiye'nin ikinci büyük uçuş alanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İlk olarak yamaç paraşütünü üniversitelilere tanıtan Tekirdağ Doğa Sporları Derneği Başkanı Kadir Aksoy, Şarköy ilçesindeki Uçmakdere'nin Türkiye'nin ikinci büyük uçuş alanı haline geleceğini söyledi. 

Tekirdağ Valiliği ve Tekirdağ Doğa Sporları Derneği, bölgede yamaç paraşütünü geliştirmek ve tanıtmak için çalışmalara başladı. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde tanıtım standı açan Tekirdağ Doğa Sporları Derneği üniversiteli gençlere yamaç paraşütü tanıtıyor. Trakya'nın yamaç paraşütü sporuna en elverişli yerleri arasında yer alan Uçmakdere'yi yerli ve yabancı paraşüt severlere tanıtmak istediklerini ifade eden Doğa Sporları Derneği Başkanı Kadir Aksoy, üniversiteli gençlerin yamaç paraşütü sporuna yoğun ilgi duyduğunu söyledi. Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Uçmakdere'nin Trakya'da denize doğru atlayış yapılan 600 metre rakımlı tek yer olduğunu ifade eden Aksoy, "Uçmakdere ve yamaç paraşütünü tanımak için Namık Kemal Üniversitesi'nde stant açtık. Gençlere yamaç paraşütünü ve Uçmakdere'yi tanıtıp gençleri bu bölgeye çekmek istiyoruz. Bu sayede de gençlerin alkol, uyuşturucu gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulacak. Üniversiteli gençlerin yamaç paraşütü sporuna ilgisinin yoğun. Uçmak isteyen gençleri önce eğitime alacağız. Öğrenciler bir aylık eğitimlerini tamamlamalarının ardında Uçmakdere'de uçuş yapacaklar" dedi. 

Uçmakdere'nin tanıtımını iyi bir şekilde yaparak bölgeye gelen sporcu sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Aksoy, geçen yıldan bu yana yapılan tanıtım çalışmalarının meyvesini verdiğini söyledi. Uçmakdere'nin İstanbul'a yakın olmasının bir avantaj olduğunu belirten Aksoy, buraya sporcuların günübirlik gelebileceğini ifade ederek, "Uçmakdere'de geçen yılın mayıs ayından bu zamana kadar 700 sporcunun uçuş yaptı. Bu bölge dünyanın sayılı uçuş alanlarından bir olacak. 5 yıl içinde Uçmakdere'yi Türkiye'nin ikinci büyük uçuş alanı haline getirmek istiyoruz. Bunu iyi bir tanıtım atağı ile sağlayacağız" şeklinde konuştu. 

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde açılan tanıtım standında ise üniversiteli gençlere yamaç paraşütü sporu ve eşyaları tanıtıldı. Uçmak için gerekli malzemelerin sergilendiği stantta gençlere yamaç paraşütü sporunun nasıl yapılacağı anlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 13:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?