5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Yedi yıldır yürüyemeyen hasta, yürüdü

YEDİ YILDIR YÜRÜYEMEYEN HASTA 1 GÜNDE AYAĞA KALKTI

Her iki dizindeki kireçlenme nedeniyle yürüyemeyen ve derdine bir türlü çare bulunamayan hasta, çift diz protezi ameliyatından bir gün sonra yürümeye başladı.

Tekirdağ'da yaşayan Remziye Ay, her iki dizinde ileri derecede kireçlenmenin yıllar içerisinde ilerlemesiyle son zamanlarda yürüme kabiliyetini tamamen kaybetmiş ve sürünerek hayatını idame ettirmeye çalışıyordu. Remziye Ay, başvurduğu tüm hekimlerden çözüm bulamıyordu. Mücadeleden vazgeçmeyen Ay, tavsiye üzerine Tekirdağ'da özel bir hastaneye başvurdu. Ay, aynı seansta uygulanan çift diz protezi ameliyatından 1. gün sonra ayağa kalkıp yürümeye başladı. Yeniden sağlığına kavuşan Remziye Ay ise "Sağlığıma kavuştum. Allah razı olsun doktorumdan. Yıllardır çok ağrılar çektim. 1 günde eski sağlığıma kavuştum" diyerek sevincini dile getirdi.

Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Bülent Kılıç ise "Aynı seansta uygulanan çift diz protezi ve diz çevresi düzeltici yumuşak doku ameliyatından sonra hastamız sağlığına kavuştu. Protez cerrahisi çok özel bir cerrahidir. Ameliyat öncesi hastamızın vücudunu mikroplardan arındırırız, hastalarımızı yatırdığımız odalar üst düzey steril odalardır. Ameliyattan bir gün önce ameliyat bölgelerini özel yöntemle kaplarız. Hastamızı ameliyat ettiğimiz ameliyathane ameliyattan önce çoklu kademe ile üst üste sterilleştirilir. Ameliyat başlayınca, bitene kadar farklı bir dünyada gibiyizdir" diye konuştu.

YEDİ YILDIR YÜRÜYEMEYEN HASTA 1 GÜNDE AYAĞA KALKTI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2010 Cumartesi 09:44:05
Güncelleme :14 Aralık 2010 Salı 10:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?