5
Mayıs
2024
Pazar
TEKİRDAĞ

Yerli kurbanlıklara ilgi büyük

TEKİRDAĞ'DA YERLİ KURBANLIKLARA İLGİ BÜYÜK

Tekirdağ Hayrabolu yolu üzerinde kurban pazarında satışa sunulan ithal kurbanlıklar ilgi görmeyince, yerini yerli kurbanlıklar aldı.

Hayvan satıcısı Sebahattin Çalışkan, yerli hayvanın ithal hayvanlardan daha çok rağbet gördüğü ve satışlarının daha iyi olduğunu açıkladı. Yerli küçükbaş hayvanın kilosunun 10 TL, büyükbaş hayvanın ise 12 TL olduğunu belirtti. Edirne' den büyükbaş kurbanlık satmak için Tekirdağ' a gelen İbrahim Güngör, satışların geçen seneden daha iyi olduğunu ve getirdiği 4 büyükbaş hayvanı dün sattığını belirtti. Güngör, bayramın ilk günü satılan hayvanları teslim edeceğini belirtirken, ithal hayvanlarla ilgili olarak da hemen hemen hiç satın alanı görmediğini ve rağbet olmadığını söyledi.

İthal küçükbaş hayvan satıcı Güven Arık ise 250 adet küçükbaş karakaçan cinsi ithal hayvan getirdiğini, bugüne kadar 80 tane satıldığını söyledi. Arık, ''Yerli hayvanın yağlı olması ithal hayvanın yağsız olması insanların tercihine bağlı olduğu için buna göre insanların tercihi değişir" dedi. Kurban satışlarının bayramın 3. gününe kadar süreceği öğrenildi.

TEKİRDAĞ'DA YERLİ KURBANLIKLARA İLGİ BÜYÜK
TEKİRDAĞ'DA YERLİ KURBANLIKLARA İLGİ BÜYÜK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2010 Pazartesi 16:34:04
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 16:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?