30
Nisan
2024
Salı
TEKİRDAĞ

Yüksek Okul'da mezuniyet sevinci

Trakya Üniversitesi (T.Ü) Çorlu Meslek Yüksek Okulu, bu yıl 200 öğrenci mezun etti. Mezun olan öğrenciler için okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi. 

Çorlu MYO bahçesinde düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Çorlu Kaymakamı Erhan Özdemir, öğrencilere bilgi ve iletişim çağını yaşadığımızı anımsatarak, "Bilgiyi paylaşın, teknolojiyi kullanın, kendinizi daima yenileyin ve çağın patronu olun" dedi.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran ise Türkiye'nin eğitim konusunda biraz geri kaldığını belirterek, "Avrupa'da 15 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düşüyor. Türkiye'de ise 35 öğrenciye 1 öğretim görevlisi düşüyor. 32 bin 460 öğrencisi bulunan Trakya Üniversitesi; aydınlık, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı öğrenciler yetiştiriyor" diye konuştu. 

Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halim Orta da mezun olan öğrencilere seslenerek, "Bugün bizim hasat bayramımız. Sizleri mezun etmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkenize sahip çıkın, Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ayrılmayın, dürüst olun ve yüreğinizden sevgiyi kesinlikle eksik etmeyin" dedi. 

Prof. Dr. Orta, 10 bölümün yer aldığı Çorlu Meslek Yüksek Okulu'nda bin 648 öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu yıl 200 öğrencinin mezun olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından okul birincisi olan Endüstriyel Elektronik Bölümü mezunu Dilara Günay, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı. Daha sonra törene katılan protokol üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. 

Törene Çorlu Kaymakamı Erhan Özdemir, İlçe Milli eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Sert ve çok sayıda davetli katıldı.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 17:15:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?