4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Yuvadan kaçan 8 kız bulundu

Tekirdağ Zübeyde Hanım Çocuk Yuvası'ndan kaçan 8 kız çocuğu Muratlı ilçesinde bulunarak yuvaya geri getirildi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selma Akarsu, yaptığı açıklamada, yuvada kalan 8 kız çocuğunun akşam saatlerinde ailelerine gitmek istediklerini ama bir heyecan isteyip izinsiz ayrıldıklarını belirtti. Akarsu, yurdun arka penceresinden kaçan S.T, A.T, B.K, K.K, A.Y, S.E, A.Ö. ve E.Y.'nin emniyet güçleri tarafından Muratlı ilçesinde yakalanarak geri getirildiğini bildirdi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selma Akarsu, "Çok büyütülecek bir olay yok. Biz olayı kontrol altında tutmak için herkese haber verdik" dedi.

Yuvada kalan iki kız çocuğunun da arkadaşlarını organize ederek sıkıntıya yol açtıklarını belirten Akarsu, bu çocukların da agresif tutumlarından dolayı hastaneye kaldırıldıklarını söyledi. Akarsu, "Kendilerince bazı sebepleri var. Bu kızlar, diğer arkadaşlarını da organize etmişler. Birçoğu onları yatıştırmaya çalıştığı halde olay biraz büyümüş. Ben olayı kontrol altına almak için buraya geldim. Burada kalan çocuklarımızın bazıları parçalanmış ailelerden geldiklerinden dolayı sıkıntı içindeler. Onun için birçok şeye tepki gösteriyorlar. Bu sıkıntılarını şiddete başvurarak ortaya koyuyorlar. Bakıcı annelerine zorluk çıkartıyorlar. Sağlık personelini, emniyet ekiplerini çağırdık. Olay kontrol altına alındı. Şu an sakinleşmeleri için 2 kız çocuğu hastaneye gönderildiler" diye konuştu.

Vali Zübeyir Kemelek, yuvadan kaçan 8 kız çocuğu ile görüşürken, İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de yuvada incelemelerde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2011 Pazartesi 10:18:01
Güncelleme :3 Ocak 2011 Pazartesi 20:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?