4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Zabıta minibüsleri denetledi

TEKİRDAĞ'DAN KISA KISA

Tekirdağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Trafik Zabıta Amirliği'ne bağlı trafik zabıtası ekipleri, il merkezinde faaliyet gösteren şehir içi minibüslerini denetledi.

Şehir içinde taşımacılık yapan Kumbağ, Barbaros ve Altınova Minibüslerini, 2010 yılı toplu taşıma izin belgesi denetimine tabi tuttuklarını belirten Tekirdağ Belediyesi Trafik Zabıta Amiri Fevzi Akyel, "Uygulamamıza Kumbağ, Barbaros ve Altınova minibüslerinden başladık. Şehir içinde faaliyet gösteren tüm minibüsleri toplu taşıma izin belgesi konusunda denetime tabi tutacağız. Belgelerini ibraz edemeyen minibüsçülerimize cezai işlem uygulanacak" dedi.

Tekirdağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü İsmail Erkaya ise, minibüsçüleri toplu taşıma izin belgesinin alınması konusunda uyararak, "Şehir içinde faaliyet gösteren minibüs sahiplerinin her yıl Nisan ayına kadar Toplu Taşıma İzin Belgelerini Tekirdağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden almaları gerekmektedir. Denetimlerde belgeyi ibraz edemeyen minibüslere tutanak tanzim edilerek cezai işlem uygulanacaktır. Minibüsçülerimizin mağdur olmamaları için Toplu Taşıma izin Belgelerini bir an önce almalarını rica ediyoruz" diye konuştu.

 UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne dair protokol imzalandı.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen imza töreninde, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ile Tekirdağ KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu tarafından protokole imzalar atıldı. Projenin çok önemli olduğunu belirten Başkan Dalgıç, "Girişimci adaylarımızı teşvik etmeye yönelik çok önemli bir proje. Tekirdağ Belediyesi olarak bu projenin içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Şimdiden tüm girişimcilerimize hayırlı olsun" dedi.

KOSGEB İl Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu da, projeye verdiği desteklerden dolayı Başkan Dalgıç'a ve Tekirdağ Belediyesi'ne teşekkür etti. İmza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüya Yılmaz ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Deren Sarıgül de katıldı.

KOSGEB tarafından 28 Şubat-19 Mart 2011 tarihlerinde Tekirdağ Belediyesi Gençlik Merkezi Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilecek Uygulamalı Eğitim Programı 60 saat olarak uygulanacak. Eğitimi başarı ile tamamlayanlara sertifika verilecek. Başvurular Tekirdağ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'ne 23 Şubat 2011 tarihine kadar kabul edilecek.

 İTFAİYE PERSONELİ ADAYLARI DAYANIKLILIK TESTİNE TABİ TUTULDU

Çorlu Belediyesinde itfaiye personeli olacak 34 kişinin belirlenmesi için başvuran bin 94 kişi arasından mülakata katılmaya hak kazanan 102 kişi, dayanıklılık testine tabi tutuldu. Aralarında bayan itfaiyeci adaylarının da yer aldığı gençler, dayanıklılık testlerinde zaman zaman zor anlar yaşadılar.

Çorlu Belediye İtfaiye Müdürlüğünde gerçekleştirilen dayanıklılık testlerine katılan itfaiye personeli adaylarının sınavlarını yerinde inceleyen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, itfaiye personeli alımının ikinci aşamasında olduklarını belirterek, "Türkiye genelinden bin 94 kişi başvuruda bulundu. Bizim alacağımız personel sayısı ise 34. Başvuranları KPSS puanlarına göre sıralayıp alacağımız personel sayısının 3 mislini yani 102 kişiyi mülakata çağırdık. Türkiye genelinden gelen lise, yüksek okul ve

üniversite mezunu gençlerimiz mülakata ve dayanıklılık testine tabi tutuluyor bunun sonucunda 34 kişi işe başlayacak" dedi.

Baysan, "Burada esas düşündürücü hadise, Türkiye'de ki işsizliğin göstergesi olmasıdır. 34 kişi alınacak yere bini aşkın kişinin başvurması, Türkiye'de ki işsizliğin ciddi bir göstergesidir. Sınavları basın mensuplarının ve kamuoyunun önünde yapıyoruz artık kimin kısmetiyse 34 kişi önümüzdeki günlerde Çorlu Belediyesi personeli olarak çalışmaya başlayacak."

Mülakatın ardından dayanıklılık testlerine de tabi tutulan itfaiyeci adaylarının sınavlarını yöneten sınav komisyon başkanı ve Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya ise, "Mülakatın ardından borudan inme, merdiven tırmanma, su tutma ve koşu gibi beden eğitimi ve dayanıklılık testleri yapıldı. Gençlerimiz kamu kurumunda görev alabilmek için ellerinden gelen tüm çabayı gösteriyorlar. En hakkaniyetli olarak içlerinden en başarılı olanları seçme çabası içerisindeyiz" dedi.

Aralarında öğretmen, mimar, mühendislerin yer aldığı üniversite mezunları itfaiyeci olabilmek için uzun uğraşlar verdiler. Biyoloji öğretmeni olduğunu belirten bir aday, ataması yapılmadığı için itfaiyecilik başvurusunda bulunduğunu belirtirken bir diğer aday ise Çanakkale`den geldiğini belirterek, "Mühendisim ancak buraya devlet memuru olabilmek için geldim" dedi.

Bayanların genelde zorlandıkları testlerde, hayatlarında ilk kez itfaiye merdivenlerini tırmanan, bir yandan itfaiye hortumunu zapt etmeye çalışarak su sıkan ve itfaiyeci iniş borusundan aşağıya doğru kayan adaylar güçlüklerle karşılaşsalar da testler boyunca zaman zaman keyifli anlar yaşadılar.

TEKİRDAĞ'DAN KISA KISA
TEKİRDAĞ'DAN KISA KISA
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 19:12:01
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 09:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?