22
Mayıs
2024
Çarşamba
TEKİRDAĞ

Zabıtadan seyyar balıkçı operasyonu

Tekirdağ Belediye Başkanlığı zabıta ekipleri, halk pazarında Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun olmayan ve seyyar arabalarda satış yapan balıkçılara yönelik operasyon düzenledi. Tezgahlarına el konulan balıkçılar, memurlara küfürler yağdırarak karşılık verdi. İki taraf arasındaki tartışma polisin araya girmesiyle sonlandı. 

Tekirdağ Belediye Başkanlığı'na bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Köprübaşı mevkisine kurulan halk pazarında 'seyyar balık' operasyonu düzenledi. Seyyar arabalarda satış yapan balıkçılar pazardan tek tek toplatıldı. Seyyar arabaların el konulmasına kızan balıkçılar ise zabıta ekiplerine küfürler yağdırdı. Sahildeki halde kendilerine rahatlıkla balık verildiğini söyleyen balıkçılar uzun süre zabıta ekipleriyle tartıştı. Tartışmanın büyümesini olay yerine gelen polis ekipleri önledi. Balıkçıların küfürler yağdırdığını gören polis memurları seyyar arabalardaki bıçaklara el koydu. 

Tezgahına el konulmasına kızan bir balıkçı ise traktöre konulmak istenen seyyar arabasındaki balıkları topladı. Balıkçı, "Hep böyle oluyor. Nasıl adalet, nasıl kanun bu? 7 tane çocuk bakıyorum. Ne bu adaletsizlik? Aşağı gideceksiniz o zaman malı vermeyin diyeceksiniz. İlle de cinayet mi işleyelim? Burada adalet mi var kanun mu var? Taş mı yiyelim biz taş mı? Ne biçim adamsınız?" diyerek tepkisini dile getirdi. 

Başka bir balıkçı ise seyyar 3 çocuk babası olduğunu seyyar arabasında ise 400 YTL'lik balık olduğunu söyledi.
Ailesinde 8 kişi baktığını anlatan genç bir balıkçı ise "Malları halden alıyoruz. Hırsızlık mı yapalım? Balık satamıyoruz. Niye böyle oluyor, olmaz bu kadarı" dedi. 

Zabıta ekipleri standartlara uymayarak seyyar arabalarda satış yapan çok sayıda balıkçının tezgahlarına el koydu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 18:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?