3
Mayıs
2024
Cuma
TEKİRDAĞ

Zehirleneceksem ben zehirleneceğim

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde seyyar arabalarla satış yapan balıkçılara yönelik olarak operasyon gerçekleştirdi. Ele geçirilen balıkları imha etmek için Çorlu çöplüğünü seçen zabıta ekipleri geçimini çöp toplayarak sağlayanların arasına girince zor anlar yaşadı.

Çorlu`da seyyar olarak satılan balıkların satışının yasak olması ve halk sağlığını tehdit etmesi nedeniyle operasyon gerçekleştiren Çorlu Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri önceki yılların aksine balıkların imhası için köpek barınağı yerine Çorlu çöplüğünü seçince zor anlar yaşadılar. Daha evvel köpek barınağındaki köpeklere verilerek imha edilen balıkların imhası için bu kez Çorlu çöplüğüne gömülmesini tercih eden zabıta ekipleri kasaları balık dolu iki ayrı kamyonetle Çorlu çöplüğüne geldi.

Kamyonetlerden biri geçimini çöp toplayarak sağlayan vatandaşların olduğu bölümden uzaklaşarak balıkları imha etmek isterken diğer zabıta aracı çöp toplayanların yoğun olarak bulunduğu bölgeye girdi. Kamyonet kasasındaki balıkları görenler balıklara hücum edince zabıta ekipleri zor anlar yaşadı. Balıkların ‘zehirli’ olduğuna vatandaşları inandırmaya çalışan zabıta ekipleri, balıkların bir bölümünü çöp toplayıcı vatandaşlara iş makinesine yükletti. Ancak balıkların seyyar satıcılardan toplanan balıklar olduğunu düşünen ve zehirli olduklarına inanmayan bazı kişiler ‘zehirleneceksem ben zehirleneceğim’ diyerek iki kasa balığı zabıtanın elinden alarak uzaklaştılar.

Bir yandan balıkları almaya çalışan çöp toplayıcıları ile diğer yandan balıkları imhaya uğraşan zabıta ekipleri zor anlar yaşadılar. İmha edilmek üzere Çorlu çöplüğüne kilolarca balıkla giden zabıta ekipleri iki kasa balığı vatandaşlara kaptırdı. Kasa dolusu balıkları alan iki kişi bir süre sonra gözden kaybolurken, zabıta ekipleri iş makinesinin de yardımıyla seyyar satıcılardan toplanan balıkları zorlada olsa gömerek imha ettiler. 

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2012 Cumartesi 16:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?