4
Mayıs
2024
Cumartesi
TEKİRDAĞ

Fahir Taner


Fahir TANER  

Gazeteci.Tekirdağ’da doğdu. İlk ve ortaokulu Tekirdağ’da okuduktan sonra gittiği İstanbul Haydarpaşa Lisesi’ni 1941-1942 yılında bitirdi. 1944 yılında İstanbul’da Hakkı Tarık Us’un sahibi bulunduğu Haber ve Son Dakika gazetelerinde muhabir olarak çalışmaya başladı.

1945’ten 1947’ye kadar vatani görevini yedek subay olarak yaptı. Bu tarihten sonra Tekirdağ’a yerleşerek bazı İstanbul gazetelerinin ve Anadolu Ajansı’nın muhabirliğini yapmaya başladı. 1951 yılında yayın hayatına başlayan İnan gazetesinin yazı işleri müdürü oldu. 1952 yılında bu gazeteyi devralarak Yeni İnan adı altında yayınını sürdürdü.

Gazetenin yazı işleri müdürlüğünü uzun süre kendisi yaptı. Bu gazeteyi 1979 yılı sonunda Cahit Çelebi’ye devretti. Gazete, kendisinin kurduğu Taner Matbaası’nda basılıyordu. Fahir Taner, Yeni İnan’da Tekirdağ’ın güncel sorunlarına değinen birçok yazıya imzasını atmıştır. 1968 yılından beri İstanbul Gazeteciler Cemiyeti’nin üyesidir. Bu arada beş yıl kadar bir süre TRT Tekirdağ muhabirliği yaptı.

Gazeteciliğinin yanında sosyal hizmet veren çeşitli derneklerde görev aldı. 1961’den 1978’e kadar çocuk Esirgeme Kurumu Tekirdağ Merkez Başkanlığı’nı yaptı. Bu alandaki hizmetleri üzerine çocuk Esirgeme Kurumu Genel Kurulu’nca, kurumun en büyük ödülü olan altın madalya ile ödüllendirildi. 10 yıl süreyle yürüttüğü Tekirdağ Turizm Derneği Başkanlığı zamanında düzenlenen kiraz festivalindeki çalışmaları dolayısıyla “Altın Kiraz” ödülüne layık görüldü.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar