17
Haziran
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Çorlu esnafı 4 milyon YTL kredi kullandı

S.S. Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, Çorlu'da yer alan esnaflara şu ana kadar 4 milyon YTL tutarında kredi kullandırdıklarını söyledi. Tunca, bunların yüzde 99'un geri ödenmesinde sorun olmadığını, sadece yüzde 1'inin takip gerektirdiğini söyledi.
 
Esnaf ve sanatkarlara cumhuriyet tarihinin en iyi oranları ile kredi kullandırdıklarını ifade eden S.S. Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Tunca, "Ticaret ve sanayi odasına kaydı olmayan esnaf ve sanatkarlara kredi kullandırıyoruz. Gelen taleplere cevap verebiliyoruz. 25 bin YTL`ye kadar kredi sağlıyoruz. 5 bin YTL`ye kadar 2 kefil ile, 5 bin YTL üzerinde ki rakamlarda ise kefillerin yanı sıra gayrimenkul ipoteği istiyoruz" dedi.
 
Kooperatiflerinin bin 200 ortağı olduğunu ve şu ana kadar 4 milyon YTL'lik kredi kullandırdıklarını dile getiren Tunca, "En uygun krediyi veriyoruz. 2 yıl vade ile verilen krediler, 6 ayda bir 4 eşit taksitte ödeniyor. Eksilen bakiyeyle hesaplandığından oran yüzde 13`ün altına düşüyor. Kullandırdığımız kredinin yüzde 99'un da ödeme sorunu yaşamıyoruz. Tüm esnaf ve sanatkarlarımızla ilişkilerimiz iyi. 2001 yılından sonra yeni açılan işyerlerinde çoğalma söz konusu oldu. Kapanan iş yeri olayı olmuyor. Ekonomik sıkıntı olmasına rağmen esnaf ve sanatkarlarımız duyarlı davranıyor. 2003 yılından itibaren Çorlu'ya bağlı belde ve köylerde esnaf ve sanatkarlarımızın kredilerine kefalet ediyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2006 Çarşamba 14:59:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?