18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Deri sanayicileri, meslek lisesi yaptırıyor

Çorlu'da Deri Sanayicileri tarafından Deri Sanayicileri Meslek Lisesi yapılacak. Sağlık Mahallesi'nde yaptırılacak lisenin 21 dersliği, atölyesi ve laboratuarı olacak.

Lisenin tanımında düzenlenen törende konuşan Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şinasi Güneş, okulu 24 ayda tamamlayarak eğitim-öğretime açmayı hedeflediklerini söyledi. Törende konuşan Tekirdağ Valisi Ahmet Özyurt da, "İlimizde kadın ve kızlarımızdan yüzde 14'ü okuma-yazma bilmiyor. Oysa ki, kadınlar anadır ve ilk öğretmendirler. Okul çağına geldiği halde okula gitmeyen çocuk kalmasın diye gerekli yerlere tüm talimatları verdim" dedi.

Tekirdağ genelinde 902'si ilköğretimde, 172'si ise orta öğretimde olmak üzere toplam bin 74 derslik açığı olduğunu ve bunların büyük bölümünün Çorlu'da bulunduğunu ifade eden Vali Özyurt, "Bu bugün ortaya çıkan bir durum değil, yılların ihmali. Türkiye'de en çok göç alan iller arasında 8. sırada yer alıyoruz. Tekirdağ il genelinde sadece göçten dolayı her yıl 100 derslik yapılması gerekiyor. Tekirdağ'da hayırsever işadamlarımız, belediyeler, İl Özel İdaresi ile el ele vererek bu sorunu ortadan kaldırmalıyız. Eğitim her şeyin temelidir. Eğitim, sağlık ve güvenlik olmayan yerde kalkınma olmaz. Eğitimli ve sağlıklı insanlar devletini yüceltir. Güvenlik olmayan yere sanayicide gidip yatırım yapmaz" açıklamasında bulundu. Hali vakti yerinde olanları milletin kalkınabilmesi için bağışta bulunmaya davet eden Öztürk, "Bu bakımdan dericilerimizi kutluyorum, deri sanayine ara eleman yetiştirecek bu okul, ilimizin ve deri sanayinin önünü açacaktır" şeklinde sözlerini tamamladı.

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şinasi Güneş ise, "Çalışanlarımızın eğitim düzeyini yükseltmek adına böyle bir düşünce içine girdik. Yapımı devam eden arıtma tesisimizi de tamamlamamızın ardından Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük Deri Organize Sanayi Bölgesi olacak. Çok değil, 1.5 sene sonra burası yemyeşil olacak ve aileler piknik yapmak için bile buraya gelecek" şeklinde konuştu.

Törene Çorlu Kaymakamı M. Ali Ulutaş, Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek ve Çorlu Deri OSB Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2005 Cuma 11:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?