23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Dualarla yola çıktılar

Şarköy’den hacca gidecek olan 19 hacı adayı Belediye Düğün Salonunda yapılan törenle uğurlandı. Törene Kaymakam Mümin Heybet, AKP’li Belediye Başkanı Can Gürsoy ve AKP İlçe Başkanı Sebahattin Karayel’de katıldı


Şarköy Belediye Düğün Salonu’nda toplanan hacı adayları ve hacı yakınları salonu tıklım tıklım doldurdu. Hacı adaylarını uğurlama töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından dualar okundu. İlçe Müftüsü Nuri Güler yaptığı konuşmada, Şarköy’den toplam 29 hacı adayının hacca gideceğini, bunlardan 11 bay 12 bayan hacı adayı 23 kişinin diyanet aracılığı ile, diğer 6 hacı adayının özel şirketler aracılığı ile hacca gideceğini belirtti.

Salonda toplam 19 hacı adayının olduğunu, 2 hacı adayının İstanbul’dan kafileye katılacağını belirtti. Müftü Güler, konuşmasında haccın öneminden söz ederek “ Haccın kolektif bir durumu var. Tüm Müslümanların Kabe’de birlikte olma durumu var.”diyerek hacla ilgili bilgiler verdi. Belediye Başkanlığının kapıda hacı adaylarını ve konukları gül suyu ile karşılamasını, gülün Müslümanlar için önemini ifade etti.


Müftünün konuşmasının ardından Belediye Başkanı Can Gürsoy kısa bir konuşma yaparak, iyi dileklerde bulundu. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Mümin Heybet hacı adaylarına yaptığı konuşmasında “Türk milletini, Şarköy’ümüzü en iyi şekilde temsil etmenizi istiyorum sizlerden” diyerek, “Allahın kötülükler, doğal felaketler göstermemesini, tüm insanlığın kan ve gözyaşını bırakıp barış ve kardeşlik içinde yaşamasını dilemenizi, kutsal topraklarda dile getirmenizi, dua etmenizi diliyorum”dedi. Kaymakam Heybet’in konuşmasının ardından dua okundu. Kaymakam Mümin Heybet’in de el açarak eşlik ettiği dua okunmasının ardından, hacı adayları salonda bulunan yakınları ve tanıdıkları ile vedalaştı. Kaymakam Mümin Heybet, Belediye Başkanı Can Gürsoy, AKP İlçe Başkanı Sebahattin Karayel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Gülşen de hacılarla öpüşerek vedalaştı.


Şarköylü hacılar, Malkaralı hacı adaylarını taşıyan otobüsün gelmesi ile otobüslere binerek Şarköy’den ayrıldı.


Şarköy’den hacca gidecek olanlar arasında en genç hacı adayı Ulaman Köyü’nden 19 yaşındaki (bayan) Beyhan Bulut olurken, en yaşlı hacı adayı Çınarlı Köyü’nden 67 yaşındaki Ercan Yalçın oldu. Şarköy’den hacca gidecek olan hacı adaylarına İlçe Müftüsü Nuri Güler’in kafile başkanı olarak ilerleyen günlerde katılacağı bildirildi.

Şarköyün Sesi
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 13:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?