9
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

ASİL İNSAN İZZET BAYSAL

Sizler, yakın çevrenizde hayata sıfırdan başlayıp büyük sanayi devleri ile mücadele eden sonra da kazandığı tüm paraları memleketindeki insanların hayrına harcayan, bir hayırsever tanıdınız mı? Doğduğu büyüdüğü şehre her şeyi ile damgasını vuran asil bir insan gördünüz mü?

İşte bu soruyu Bolululara sorarsanız alacağınız cevap şu olur. Bolu’da 7’den 70’e herkes böyle bir soruya “İzzet Baysal” cevabını verir ve ilave eder “O bizim İzzet Babamızdır.”

Yaptığı hizmetler nedeniyle daha sağlığında heykeli dikilen bu çok özel insan İzzet Baysal 93 yaşındayken 5 Mart 2000 tarihinde ebediyete göçtü. Sağlığında vergisi ödenmiş paralarla yapmakta olduğu hayır işlerinin devam etmesi için tüm mal varlığını kendi adına kurduğu Vakfa bağışladı. Bu güne kadar Anaokulundan, Üniversiteye, sağlık ocağından hastanelere varıncaya kadar yapmış olduğu 116 parça eserin 2003 yılı rayiç değeri 149 trilyon liraya ulaştı.

Bolu’da nereye gitseniz İzzet Baysal’ın hizmetleri ile karşılaşırsınız. Sağlığında tasarrufa dikkat eden, çevresindeki insanlara çalışmayı, tasarrufta bulunmayı ve ülkeyi sevmeyi öğütleyen bu büyük insanın en büyük ideali üniversiteydi. Onu sağlığında kurmayı başardı. Bu üniversiteye birbiri ardına bu kazandırdığı fakülte binaları ile burayı farklı hale getirdi. Kendisi Yüksek Mimardı… Bu yüzden en büyük arzusu, bu üniversite içinde bir Mimarlık Mühendislik Fakültesi idi..

Onun yüreklerde yaşatıldığı bir şükran günleri için Bolu yine ayağa kalktı. Sağlığında kendisini bir an dahi yalnız bırakmayan İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baysal, törenlerde Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde Mimarlık Mühendislik Fakültesinin müjdesini verdi. Bu güzel habere hem Bolulular, hem de bu asil insanın sağlığında kurduğu okullarda okuyan minik öğrenciler çok sevindiler. Üniversite hazırlığında olan gençler ise kısa bir süre sonra yine İzzet Baysal’ın kurduğu Üniversitede okuyabilme heyecanı içinde vakfın bu kararını ayakta alkışladılar.

9’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından sağlığında Devlet üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen İzzet Baysal’ın kabri her gün binlerce öğrencinin eğitim gördüğü, geleceğe hazırlandığı Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampusünde bulunuyor. Yüreklerde yaşayan ve hiçbir zaman unutulmayacak olan bu büyük insanın yokluğu her geçen gün biraz daha hissediliyor.

Ülke insanının mutluluğu için mutlaka yeni İzzet Baysal’ların yetişmesi gerekiyor…
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2004 Cuma 16:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?