30
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

BEKLENEN MÜZAYEDENİN KATALOĞU ÇIKTI

Librairie de Pera müzayedesinin kataloğu piyasaya çıktı.

Müzayedeye sunulacak olan antika, nadir kitaplar, haritalar, gravürler, fotoğraflar ve belgeleri tanıtıcı katalog, piyasaya sunuldu.

Katalogda, 1 Kasım 2008 Cumartesi günü The Marmara Pera Salon Pera 1’de yapılacak olan müzayedede satışa sunulacak parçaların tanıtıldığı kitapta ayrıca, söz konusu müzayedenin koşulları da maddeler halinde bildiriliyor.

İbrahim Manav tarafından yönetilecek müzayedede, Bizans ve Bizans İstanbul’u, antika ve nadir kitaplar, Fatih ve Fatih Dönemi, Atatürk Dönemi, Çanakkali ve 1. Dünya Savaşı, İttifak Dönemi, Balkanlar, Balkan Savaşları ile Rumeli, Osmanlı İmparatorluğu, fotoğraflar, gravürler, haritalar ile imzalı ilk basım kitaplar yer alacak.

Müzayedede bunun dışında, yağlıboya ve suluboya resimler, yerel tarih ve kültür araştırmaları, Anadolu arkeolojisi ile Osmanlı’da kadın, Yahudi dünyası ve kültürü ile mektuplar, eski tahvillerle, hisse senetleri de koleksiyon tutkunlarının beğenisine sunulacak.

Müzayedeye sunulacak bu çok ilginç eserlerin arasında ünlü bir Bizans uzmanı olan Van Millingen ile ressam W Goble’un birlikte çalışmalarından doğan “Suluboya İstanbul Görünümleri” ile Van Millingen’in “İstanbul” u da müzayedede yer alacak parçalar arasında.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 15:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?