2
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

Doğan Hızlan kitaplığı açıldı

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı, yazar ve eleştirmen Doğan Hızlan adına bir kütüphane açıldı.

Hızlan’ın 12 binini kendi bağışladığı, toplam 14 bin kitaptan oluşan, “Doğan Hızlan Kitaplığı”nın dün gerçekleştirilen açılışına Tüyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Fuar Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ile davetliler katıldı.

Kitaplarının böyle değerlendirilmiş olmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Doğan Hızlan, “Burası sahip olduğum kütüphanenin 10’da biri kadar. Kitap fuarı boyunca gelen ziyaretçiler kütüphaneden yararlanacaklar” dedi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 28’incisi düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı’nda açılan kütüphane iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm olan okuma salonunda Tarih, İstanbul, Sanat, mimari, Atatürk ve Cumhuriyet, Psikoloji, din, doğa bilimleri, matematik ve Sosyal Bilimler’den yayınlar bulunuyor. İkinci bölüm olan Heybeliada Salonu’nda ise biyografi, çocuk kitapları ve danışma kaynakları bulunuyor.

8 Kasım’a kadar açık kalacak fuar süresince Doğan Hızlan Kitaplığı da gezilebilecek. Fuar bittikten sonra da kütüphane araştırmacılar için açık kalacak. Kütüphanenin geriye kalan 2 bin kitabı da Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Çetinkaya Apatay’ın bağışlarıyla tamamlandı.
Dün yapılan açılışta Bülent Ünal, Doğan Hızlan’a tıraş bıçaklı kalemtıraş hediye etti. Hızlan, “Ben hala kurşun kalem kullanıyorum. Koleksiyonum nadide bir parça daha kazandı” diye konuştu. Kütüphanenin logosunu da ressamBerç Toroser tasarladı

Gizem Çağlar - Hürriyet
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 20:57:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?