16
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

YILIN SON KİTAP MÜZAYEDESİ

Yılın son kitap müzeyedesinde geri sayım. Librairie de Pera müzayedesinin katalogu piyasaya çıktı.

Müzayedeye sunulacak olan antika, nadir kitaplar, haritalar, gravürler, fotoğraflar ve belgeleri tanıtıcı katalog, Gözlem Yayıncılık ve Matbaacılık tarafından hazırlanarak piyasaya sunuldu.

Katalogda, 15 Aralık Pazartesi günü The Marmara Pera’da yapılacak olan müzayedede satışa sunulacak parçaların tanıtıldığı kitapta ayrıca, söz konusu müzayedenin koşulları da maddeler halinde bildiriliyor.

İbrahim Manav tarafından yönetilecek olan yılın son kitap müzayedesinde, Atatürk ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili kitaplar, 1. Dünya Savaşı ittifakı ile ilgili üretilmiş çeşitli eşyalar, Bizans, İstanbul, yerel tarih araştırmaları, Anadolu ile ilgili seyahatnameler, arkeoloji, Türk resim sanatı ile ilgili çeşitli kitap, sergi katalogları ve belgelerin yanı sıra, her biri kendi türünün ilk örnekleri olan çok nadir kitaplar da bulunuyor.

Müzayedeye sunulacak bu çok ilginç eserlerin arasında Katip Çelebi’nin ‘Cihannüma’sının tüm harita ile tam nüshası, Abidin Dino tarafından resimlenmiş olan Nasreddin Hoca öykülerinin bir koleksiyon halinde tüm orijinal desenleri, Hoca Hali Rıza ve Ressam Enver’in bilinmeyen taşbaskısı resim albümleri gibi nadide eserler de yer alıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2007 Pazar 19:31:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?