22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

"Secret" 4 aydır birinci

Rhonda Byrne'ın yazdığı ve dünyada da çok satanlar arasında ilk sıralarda yer alan "Secret (Sır)" adlı kitap, Türkiye'de de 4 aydır okurların en çok tercih ettiği eser oldu.

Türkiye Yayıncılar Birliğinin (TYB) verilerine göre, Nisan-Temmuz ayları arasında 4 ay süresince çok satanlar listesinde "Secret" birinci sıradaki yerini korudu.

Söz konusu dönemde, Prof. Dr. Mehmet Öz ve Prof. Dr. Michael E. Roisen'in "Siz-Diyettesiniz", Isamu Saito'nun çeşitli oyunlarla kişinin kendi psikolojik çözümünü yapmasını içeren "Kokoloji-2" ile Hulki Cevizoğlu'nun "Çuval olayı, Atatürk'e darbe teklifi, 1919'da derin devlet var mıydı?" gibi konuları içeren "İşgal ve Direniş" adlı kitabı da kitapseverlerin tercihleri arasında dikkat çekti.

İlber Ortaylı'nın "Eski Dünya Seyahatnamesi", İnci Aral'ın "Safran Sarı", Cem Kozlu'nun "Bulutların Üstüne Tırmanırken", Bülent Orakoğlu'nun "Ankara’da Gölge Oyunları", Erol Mütercimler'in "Akıl Oyunu – Komplo Teorileri" kitapları da söz konusu aylarda ilk 10 arasına girerek Türk okuyucusunun dikkatini çeken kitaplardan bazılarını oluşturdu.


Okurun tercih ettikleri


TYB'nin verilerine göre, 4 ay süresince ilk sırada yer alan "Secret" kitabının peşinden sıralamada yer bulan kitapların aylara göre durumu şöyle:

Nisan: "Musa’nın Çocukları" Ergün Poyraz, "İşgal ve Direniş" Hulki Cevizoğlu, "Siz – Diyettesiniz" Mehmet C. Öz, "Eski Dünya Seyahatnamesi" İlber Ortaylı, "Safran Sarı" İnci Aral, "Kokoloji 2" İsamu Saito, "Yaraya Tuz Bastım" Tuncay Özkan, "İstanbullular" Buket Uzuner, "Caligula– Saralı Cumhur" Yalçın Küçük.

Mayıs: "Musa'nın Çocukları" Ergün Poyraz, "Musa'nın Gülü" Ergün Poyraz, "Siz – Diyettesiniz" Mehmet C. Öz, "Liderlik Bilgeliği" Robin Sharma, "İşgal ve Direniş" Hulki Cevizoğlu, "Kokoloji 2" İsamu Saito, "Bulutların Üstüne Tırmanırken" Cem Kozlu, "Caligula – Saralı Cumhur" Yalçın Küçük, "Olasılıksız" Adam Fawer.

Haziran: "Musa'nın Çocukları" Ergün Poyraz, "Dualar Kalıcıdır" Tuna Kiremitçi, "Biz Kimden Kaçıyorduk" Perihan Mağden, "Siz – Diyettesiniz" Mehmet C. Öz, "Musa'nın Gülü" Ergün Poyraz, "Liderlik Bilgeliği" Robin Sharma, "Herkese Her İstediğinizi Yaptırın" David J. Lieberman, "Çekim Yasası" Nil Gün, "Ankara'da Gölge Oyunları" Bülent Orakoğlu.

Temmuz: "Musa'nın Çocukları" Ergün Poyraz, "Maskesiz Soygun" İlhan Taşçı, "Musa'nın Mücahiti" Ergün Poyraz, "Akıl Oyunu–Komplo Teorileri" Erol Mütercimler, "Musa'nın Gülü" Ergün Poyraz, "Olasılıksız" Adam Fawer, "Türkiye'de Ölmeden Önce Yapmanız Gereken 101 Şey" Akdoğan Özkan, "Dualar Kalıcıdır" Tuna Kiremitçi, "Tarihi Yargılıyorum" Gündüz Vassaf.

AA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2007 Cuma 12:55:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?