16
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

3 ayda 130 kitap okudu

Samsunlu bir öğrenci, 3 ayda 130 kitap okuyarak kırılması zor olan bir rekora imza attı.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Kitap Okuyalım" kampanyası çerçevesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cevat Nisbet'in hayata geçirdiği "Okullarda Kitap Okuyalım" uygulamasına katılan Pelitköy Şehit Onbaşı Yücel Ünsal İlköğretim Okulu 5-A sınıfı öğrencisi Büşranur Toker, kitap okuma rekoru kırdı. 

Samsun Namık Kemal Lisesi'nde düzenlenen törende kentin en çok kitap okuyan öğrencilerine kitap hediyeleri verildi. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Yangöz'ün kitap hediye ettiği kitap kurdu Büşranur Toker, "Okuduğum kitaplar ortalama 200 sayfa ve yaptığım hesaplamaya göre günde 288 sayfa okumuşum. Okumaya devam edeceğim. Sürekli yeni bilgiler ediniyorum. Hedefim, ileride belirleyeceğim güzel bir meslekte ilerlemek ve memleketime hizmet etmektir" dedi.

Büşranur'u örnek öğrenci ilan eden Abdullah Yangöz, "Müdürlük olarak ilimizde 30 ortaöğretim ve 70 ilköğretim okuluna 45 bin adet kitap dağıttık. Büşranur en çok okuyan öğrencimiz olarak bizlerin yüzünü güldürdü. Gençlerimizin yüzde 70'inin okumadığı, haftanın 20 saatini televizyon başında geçirdiği bir dönemde bu olumsuzluklardan kurtulan çocuklarımızı yürekten kutluyorum. Kitap okumayan çocuklarımızın çok çalıştıkları sınavlarda başarılı olması mümkün değildir. Kitap okuyanın anlayış kapasitesi artar.

Okumak isteyen çocuklarımıza okullarında kitaplar ücretsiz olarak verilmektedir" diye konuştu. Samsun'da, en çok kitap okuyan ve kitap hediyesi alan diğer öğrencilerin isimleri ise şöyle: "Karşıyaka Lisesi'nden Hanım Ayşe Tuncer, Fatih İlköğretim Okulu'ndan Ayşenur Güzel, 19 Mayıs Lisesi'nden Tuğçe Kartal, İstiklal İlköğretim Okulu'ndan Özgün Sayıner, Turizm Meslek Lisesi'nden Şeyda Boz, Anadolu Lisesi'nden Sinan Özyürek, Atakum Endüstri Meslek Lisesi'nden Miray Kır, Denizevleri İlköğretim Okulu'ndan Mehmet Emin Çalış, Yunus Emre İlköğretim Okulu'ndan Edanur Tunç, Namık Kemal Lisesi'nden Tuğba Eser ve Kazım Özdemir İlköğretim Okulu'ndan Işılnur Gürgenyatağı."




iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 18:07:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mekin taş IP: 88.232.23.xxx Tarih : 26.04.2007 19:01:28
helal olsun sana tü öğrenciler seni örnek almalılar.senin geleceğin aydınlıktır merak etme.gözlerinden belli zaten iyi yerlere geleceğin. Tebrik ediyorum bacımızı