23
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

Anadolu uygarlığı Karia

Arkeolog Canan Küçükeren’in “Ege’de bir Anadolu Uygarlığı Karia” ve “An Anatolian Civilisation in the Aegean, Karia“ isimli kitabı Haziran 2005'de Ekin Yazın Grubu tarafından iki dilde yayınlandı.

Kitap, Batı Anadolu’nun bilinen en eski halklarından biri olan Karia’lıları coğrafyasından halkının kökenine, adının anlamından yönetim şekillerine, ticari ve sosyal hayatlarından yazı, dil ve dinlerine kadar yaşamlarını kapsamlıca anlatıyor.

Ayrıca Karia tarihi, Karia kentleri, efsaneleri ve Karia için bilgi veren antik çağ tarihçileri hakkında da detaylı bilgi veriyor.

Yazar, Anadolu’daki çok kültürlü mirasa sahip çıkılmadıkça, içinde yaşadığımız antik değerler belgelenmedikçe, Anadolu’nun öz kültürü ortaya çıkarılmadıkça ve insanlar bilgilendirilip bilinçlendirilmedikçe, ne yüzyıllardır süregelen talanın biteceğine, ne de üzerinde yaşadığımız bu muhteşem topraklara tam manasıyla sahip çıkılamayacağı inancında.

Kitap, yazarın KARİA’lılarla ilgili ikinci kitabı olup, ilk kitabi 2000 yılında Ray Sigorta Kültür Yayınları tarafından , “Güneybatı Anadolu Karya Uygarlığı’ adı altında yayınlandı.

Kitap: Ege’de bir Anadolu Uygarlığı Karia

Yazar: Canan Küçükeren

Yayınevi: Ekin Yazın Grubu

Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 14:04:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?