19
Mayıs
2024
Pazar
KİTAP

Atatürk'ün çarşaf davası düştü

Latife Hanım kitabında yer alan "Atatürk Çankaya'dan çarşaf giyerek kaçtı" iddiası için açılan dava, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle düştü.

"Latife Hanım" kitabının yazarı İpek Çalışlar'ın Latife Hanım'ın öyküsünü anlattığı kitapla ilgili yapılan suç duyurusunu değerlendiren Cumhuriyet Savcısı, "Atatürk'ün hatırasına hakaret" edilmediğine karar verdi.

Aktüel Dergisi'nin 15-21.06.2006 tarihindeki sayısında İpek Çalışlar'la yapılan röportajın ardından Taner Ünsal, Bağcılar Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulunarak suç duyurusunda bulunmuştu. Atatürk'ün Topal Osman ve kuvvetlerinden çarşaf giyerek kaçtığının iddia edildiği ve kitaptaki görüşlerin tekrar edildiği yazının "Atatürk'ün hatırasına hakaret" olduğu iddia edilmişti.

İddiayı değerlendiren İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nurten Altınok, Aktüel Dergisi'nde alan yazının suç unsuru taşımadığını bildirdi. Savcı Altınok, Atatürk'ün çarşaf giyerek Çankaya'dan çıktığının söylenmesinin onu küçültmeyeceğini, kendisine bir kere daha hayran bırakan ve gülümseten bir insan olarak göstereceğini kaydetti.


Hürriyet İnternet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 15:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?