31
Mayıs
2024
Cuma
KİTAP

Bakan destekli kitap tanıtımı

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler'in ''Duvarların Arkasında: Müslüman Ülkelerde Kadın'' adlı yeni kitabının tanıtımı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla gerçekleşti.


AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci-yazar Ayşe Böhürler tarafından hazırlanan ''Duvarların Arkasında: Müslüman Ülkelerde Kadın'' adlı belgeselden sonra aynı adı taşıyan kitap da okuyucularla buluştu. Kitabın tanıtımı için Sarayburnu'ndaki Sepetçiler Kasrı'nda düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, eski İstanbul milletvekili Nevzat Yalçıntaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İslam dinindeki kadın anlayışına değinerek, İslam dünyasındaki geri kalmışlıkla ilgili düşüncelerini anlattı. Günay, "Burada bir ön yargı ile kendi bakışımı söylemek istiyorum. Belki de bu çalışma, bizi İslam dünyasında bir dönem neden geri kaldığımızın yanıtlarını da veriyordur. Kadını üretimin dışına iten, toplumun dışına iten, kadını cinsel bir obje olarak gören veya süs eşyası olarak gören, onun için kapanmaya, saklanmaya ve geriye itmeye çalışan bir anlayış, vücudunun bir yarısını koparıp atmış demektir. İslam dünyasındaki geri kalmışlık probleminin cevaplarını da belki bu kitapta bulacağız" diye konuştu.


Yazar Ayşe Böhürler ise, zor biri işi başardıklarını ve her ülkenin demokrasi anlayışının ve dünyaya bakışının farklı olduğunu söyledi. Türkiye'ye döndüklerinde Türkiye'nin farkını çok daha iyi fark ettiklerini ifade eden Böhürler, "Müslüman ülkelerdeki kadınların sesini duyurmaya çalıştık. Belki bunda Müslüman insanları tek tipleştiren 11 Eylül'ün yaşanmasının etkisi var. Belki batılı gazetecilerin etkisi var; çünkü onlar röportaja geldiklerinde birbirinin benzeri soruları soruyorlar. Bu proje
Türkiye'de bir ilktir, bu alanda böyle bir projenin yapılmamasının da etkisi var. Onların seslerini özgürce size yansıtmaya çalıştık. Biz önyargı ile onlara bakmak istemedik. Bu bir gazeteci tanıklığıdır, yazarlık değildir. Kitabın hazırlanmasında emeği geçen Aslıhan Eker ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum'' dedi.
Kitap, Ayşe Böhürler'in yaklaşık 3 yıllık bir çalışmasının ürünü. Kitapta 13 Müslüman ülkeden 140'a yakın kişiyle yapılan röportajlar yer alıyor.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 03:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?