19
Mayıs
2024
Pazar
KİTAP

Belediyeden bir kültür hizmeti daha!

Etimesgut Belediyesi, kültürel bir hizmete daha imza atarak Ankara ezgilerini, ilmi yöntemle hazırlayıp notalı antolojisini bir kitapta topladı.

Etimesgut Belediyesi Konservatuarı Müdürü Salih Turan ve Nail Tan tarafından hazırlanan "Ankara Türküleri ve Oyun Havaları" kitabı son yıllarda dejenere edilen Ankara ezgilerini en doğru şekliyle vatandaşlara sunacak. Çoğunlukla TRT repertuarından yararlanılarak hazırlanan kitapta Ankara türküleri ve oyun havalarından oluşan yaklaşık 144 türkü yer alıyor.

Kültürel çalışmada ayrıca Ankara halk müziğine ait genel bir değerlendirme, Ankara ve çevresi halk müziği özellikleri, halk müziği oyunları eşlik çalgıları ve Ankaralı ünlü sanatçılar hakkında önemli bilgiler yer alıyor. Konuya ilgi duyan vatandaşlar kitabı Etimesgut Belediyesi'nden ücretsiz olarak temin edebilecekler.

Eserin yazarı Etimesgut Belediyesi Konservatuarı Müdürü Salih Turan, kitabı Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz'a takdim etti. Başkan Serhat Kemal Yılmaz, vatandaşlara ihtiyaç duyulan her alanda hizmet sunduklarını belirterek, "Söz konusu bu hizmetlerin en önemli dallarından biri de kültürdür. İşte bu noktadan hareketle, bizce anlamlı ve önemli sayılan halkımızın oluşturduğu ve yaşattığı kültürel çalışmaları değerlendirip son yıllarda dejenere edilen Ankara ezgilerinin, ilmi yöntemle hazırlanmış ve notalı antolojisini Etimesgutlu, Ankaralı ve Ankara ezgilerine ilgi duyan vatandaşlarımızın istifadesine sunuyoruz" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 14:38:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?