15
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

'Benim Adım Kırmızı' Ukrayna dilinde

Nobel ödüllü ünlü yazar Orhan Pamuk'un kitabı "Benim Adım Kırmızı" Ukrayna diline çevrilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Türk kültür, sanat ve edebiyat eserlerinin uluslararası alanda kapsamlı olarak tanıtılmasını amaçlayan "Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatı ile ilgili Eserlerin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi-TEDA" kapsamında yurtdışından yapılan başvurular değerlendirildi.

Orhan Pamuk'un 2006 yılı Nobel Edebiyat Ödülünü kazanması, Türkiye'nin 2008 yılı Frankfurt Kitap Fuarı'nda konuk ülke olarak yer alacak olması ve Türk yazarlarının eserlerine pek çok ülkede okurun gösterdiği ilginin de etkisiyle 2007 yılı TEDA Projesi başvurularında gerek sayısal, gerekse yazar, eser ve ülke çeşitliliği açısından önemli oranda artış oldu.

TEDA Danışma ve Değerlendirme Kurulu'nun değerlendirmesi sonucunda, 64 esere destek verilmesi kararlaştırıldı.

Bu kapsamda, Orhan Pamuk'un "Benim Adım Kırmızı" kitabı Ukrayna, Elif Şafak'ın "Bit Palas" isimli eseri Slovenya dilinde okurla buluşacak. Yaşar Kemal'in "Yılanı Öldürseler" adlı başyapıtı Bosna-Hersek'te, İlber Ortaylı'nın "Osmanlı'yı Yeniden Keşfetmek" adlı kitabı Yunanistan'da, Perihan Mağden'in "Haberci Çocuk Cinayetleri" Hollanda'da yayınlanacak. Türk yazarlarının eserlerini kendi dillerinde basacak ülkeler arasında ilk sırayı 17 kitapla Almanya aldı.

2005 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirilen TEDA Projesi çerçevesinde 2005'te 39, geçen yıl 69 ve 2007 I. döneminde 51 olmak üzere toplam 159 esere destek verildi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 14:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?