22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Benim Trafik Kitabım ve diğerleri

Yemek Yapmayı Hiç Sevmiyorum

Semin Sayıt

Dediklerine göre, bazı kadınlar yemek yapmaktan çok hoşlanırmış. Tatlısından tuzlusuna kadar çeşit çeşit yiyecekler hazırlayıp sofralarını donatmak ve sevdiklerini doyurmak en büyük zevkleriymiş. Tabii vardır böyleleri ama bu kitap onlar için değil... Bu kitap, sırf zorunlu oldukları için mutfağa giren ama bundan hiç mi hiç hoşlanmayanlar içindir.

İçindeki tarifler canınızı sıkıp keyfinizi kaçıracak uzun işler değil, çabucak hazırlayıp kitabınızı okumaya, müziğinizi dinlemeye, televizyonunuzu izlemeye ya da neden zevk alıyorsanız onu yapmaya dönebileceğiniz cinsten şeylerdir.

Kısacası, dünya mutfağından lezzetli ve farklı birçok yemek tarifinin olduğu “Yemek Yapmayı Hiç Sevmiyorum” kitabı, kendinize daha çok zaman ayırmanız için hazırlandı.

ISBN: 978 9944 343 12 1 / 96 sayfa





Benim Trafik Kitabım

Banu Bozdemir

Önce iyi bir yaya olalım…

Trafik kurallarına uyulmasında sizlere önemli görevler düşüyor. Sizler iyi bir yaya, anne ve babanız araba kullanırken iyi bir gözlemci ya da onlara trafik kurallarını anlatan bilinçli, minik, genç beyinlersiniz…

Benim Trafik Kitabım sizler için, arkadaşınız Çağlar ve kardeşi Doğa’nın katkılarıyla hazırlandı. Kitapta yer alan sevimli hayvanların trafik kurallarıyla ilgili anlattıklarına ise çok şaşıracaksınız.

Trafik kurallarına uyalım ve önce iyi bir yaya olalım.

ISBN: 978 9944 343 10 7 / 56 sayfa







Küçük Sinemacılar

Banu Bozdemir

Küçük Sinemacılar Türkiye’de çocuklar için hazırlanan ilk sinema kitabı…


Son dönemde çocuklar okullarındaki sinema kulüpleriyle sinemaya adım atmaya başladılar. Bu kulüpler aracılığıyla kadrajı, kompozisyonu, kamera kullanmayı öğreniyorlar. Kimi dernekler, minikler için sinema atölyeleri açtı. Ve ne zaman sömestir tatili gelse, sinema salonları bol bol çocukların izleyebileceği türden filmleri göstermeye başlıyor. Bu merak nereden kaynaklanıyor? Sinema tutkunu bir kuşak mı yetişiyor? Acaba çocuklar, büyüyünce kendilerine ne olacakları sorulduğunda artık doktor, öğretmen, mühendis demenin yanı sıra sanat yönetmeni, yönetmen, senarist gibi meslekleri mi tercih edecekler?

İşte bu kitap, bir yandan çocuklara sinemanın büyülü dünyasını tanıtırken bir yandan da büyüdüklerinde severek yapmak isteyebilecekleri başka meslekler olduğunu da anlatıyor. Her 23 Nisan’da Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı koltuğuna oturan çocuklar, belki de böylece yönetmen, görsel yönetmen koltuklarına da oturmak isteyecekler.

Çocuklarımız bu kitapla ileride kendilerine meslek olarak seçebilecekleri ve severek yapabilecekleri bir alanı tüm ayrıntılarıyla tanıma fırsatı bulacaklar.




Dictionnaire illustré français

Banu Burgucuk Uraz


Resimli Fransızca Sözlük, Fransızca öğrenen ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Bu sözlükte, edatlar, fiiller ve sıfatlar dahil, yaklaşık 2000 kelime, 1000’in üzerinde renkli resim kullanılarak anlatılmıştır. Böylece görsel hafızalarını kullanan öğrenciler, kelimeleri çok daha kolay öğrenip hatırlayacaklardır. Fransızca Resimli Sözlük, temel kelimelerin öğrenimi için önerilen bir çalışma aracıdır.

--

Le dictionnaire du français illustré est destiné aux élèves francophones. Ce dictionnaire regroupe, à peu près 2000 mots, y compris prépositions, verbes et adjectifs.

Grâce à la combinaison des mots et des images, le Dictionnaire Illustré Français est le meilleur outil dans l’apprentissage du vocabulaire de base.

ISBN: 9944 343 04 8 / 96 sayfa




English Picture Dictionary

Asya Çağlar


English Picture Dictionary, İngilizce öğrenen ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilerin kelime hazinelerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.

Sözlükte 2000’e yakın İngilizce sözcük, 1000’in üzerinde renkli resim kullanılarak anlatılmaktadır. Böylece görsel hafızalarını kullanan öğrenciler, sözcükleri çok daha kolay öğrenip hatırlayacaklardır.

ISBN: 9944-343-05-6 / 96 Sayfa

La Vita di una Famiglia Italiana
Semin Sayıt & Emanuela Borgia




“La Collana dei Libri in Italiano” – İtalyanca Kitaplar Serisi, İtalyancayı az, orta, iyi ve çok iyi bilenler için hazırlandı. Bu kitapları hazırlayanlar, iyi İtalyanca bilen İtalya'da yaşayan bir Türk ile iyi Türkçe bilen uzun süre Türkiye'de kalmış bir İtalyan’dır. Nisan 2006’da yayımlanan “Nasreddin Hoca - Semin e Emanuela a Istanbul e a Roma” ve “Le Mille e una Notte & Le Avventure di Pinocchio”, serinin 2.ve 3. seviyesindeki kitaplarıdır. Şimdi de Ekim 2006 itibariyle tüm kitapçı ve marketlerde bulabileceğiniz bu serinin ilk kitabı yayımlanıyor. “La Vita di una famiglia Italiana”, Italyanca öğrenmeye yeni başlamış her yaşa hitap etmektedir. İtalyan bir ailenin bir gününü 50 kisa öyküyle anlatan, bu arada gündelik konuşmaları vermeyi hedefleyen bu kitap, okuyusunu bekliyor… Her bir sayfanın altında, öykü içinde geçen bilinmeyen sözcüklerin cümle içinde kullanıldığı dipnotlar bulunmaktadır. Bu sayede, okuyucu sürekli olarak sözlüğe bakma gereksinimi duymaksızın kitabı rahatlıkla okuyabilmektedir. Ayrıca, kitabın sonunda öykülerle ilgili yanıtlarıyla birlikte sorular ve alıştırmalar da bulunmaktadır. Bu kitapların İtalyanca öğrenen ve öğretenlerin ilgisini çekeceğini umuyoruz.

ISBN: 9944 343 03 X / 96 sayfa

İletişim:

Kelime Yayınları

kelime@kelimeyayinlari.com

Tel : +90 212 519 83 74 (3 Hat)


kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2007 Pazar 16:02:29
Güncelleme :27 Mayıs 2007 Pazar 16:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?