22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Beyaz Karanlık

Sosyal Yayınları, çok önemli bir dönem romanı yayımladı. Sacit Özkanlı’nın Beyaz Karanlık adlı romanı, ülkenin son elli yıllık yakın tarihinin tanıklığını yapıyor.

Ana teması sevda olan, çok ilgi görecek gibi. Roman, 1960’lı ve 1970’li yılların gençliğini günümüz gençliğine model olarak anlatabildiği ve gençliğin, geleceğini sahiplenen bir baskı grubu olarak tekrar ortaya çıkmasına önayak olabildiği ölçüde başarısını ispatlayacaktır. Romanın ana ekseni, farklı yer ve zamanlarda yaşanan fakat hayatın normal seyri içinde birbiriyle örtüşen üç ayrı sevda öyküsü üzerine kurulmuş. İkinci Dünya Savaşı’nın yıkıntıları ardından Girit’te kıvılcımlanan ve İzmir’de hüsranla sona eren Zehra ile Yorgo’nun aşkı…

1960 askeri darbesine uzanan yolda, genç bir hukuk öğrencisi olan ve üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra ölen Burhan Ayral’ın sınıf arkadaşı Kübra’ya duyduğu umutsuz sevgi.

İlk gençlik yıllarında başlayıp 68 kuşağının çalkantılı öğrencilik yıllarında alevlenen ve bütün yaşamı boyunca bitip tükenmeden Selim’e eşlik eden Semra sevdası.

sayımın bavulu
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 14:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?