31
Mayıs
2024
Cuma
KİTAP

Bu kitabın yorumlarıda kitap olacak

Radikal yazarı Haluk Şahin'in Türkiye'nin siyaset ortamına ilişkin 'Ötekiler ne olacak?' sorusuna yanıt aradığı ve Milliyet muhabiri Devrim Sevimay'la yaptığı uzun söyleşiden oluşan kitabı tanıtıldı.

Gazeteci Prof. Dr. Şahin'in, 'ikinci Cumhuriyetçi' liberaller ile AKP iktidarı arasındaki karmaşık ilişkileri konu alan yazıları büyük ilgi uyandırınca, gazeteci Sevimay, Şahin'le uzun bir söyleşi yaptı. Bu söyleşi de, 'Liberaller, Ulusalcılar, İslamcılar ve Ötekiler' isimli kitaba dönüştü.

Şahin ve Sevimay, Say Yayınlarından çıkan 'söyleşi' tarzındaki kitabı önceki gece Taksim'deki kitapçı Arkeo Pera'da tanıttı.
Kitap fikri, Şahin'in Radikal gazetesinde çıkan üç yazısı üzerine doğdu. Sonrasında Devrim Sevimay'ın kendisiyle yaptığı söyleşinin büyük ilgi uyandırması kitabın oluşmasına neden oldu. Şahin, söz konusu çalışmanın, liberallerin İslamcılara verdiği desteği ideolojik düzlemde analiz etmeye çalışan ve bunun nedenlerini araştıran sohbete dayalı bir kitap olduğunu söyledi.

Sevimay ile Şahin arasındaki uzun söyleşi bittikten sonra okuyucular tartışmaya çağrılıyor. Farklı bir uygulama yapılarak 'öteki' olan ya da olmayan okurlar www.ötekiler.com internet adresine davet edilerek, fikir, itiraz, eleştiri ve övgüleri soruluyor. Burada yer alan görüş ve eleştiriler, yine aynı yayınevinden antoloji olarak yayımlanacak.

Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 13:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?