29
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Cem Uzan gel burada oku!

Beş kitap okuma cezasına çarptırılan Cem Uzan'a yayıncılardan çağrı: 'Gel cezanı Sultanahmet Kitap Fuarı'nda çek, sana kitap okumak için yer bile tahsis ederiz.'

Mahkeme tarafından 'öfke kontrolü' için 5 kitap okuma ve özetini çıkarma cezası verilen Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, yayınevleri tarafından Sultanahmet Camii avlusunda açılan kitap fuarına davet edildi.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür ve Kitap Fuarı'na katılan yayınevleri, Cem Uzan'a kitap okuyabileceği uygun bir yer tahsis etme önerisinde bulundu. Yayınevi sahipleri, “Kitap fuarımızda Cem Uzan'ın beğeneceği çok sayıda kitap bulunabilir. 50 bin çeşit kitaptan istediğini alıp okusun” diye yazılı açıklama yaptı.

5 KİTABI RAHAT OKURSUN

26 Eylül'e kadar açık kalacak fuar boyunca, 5 tane kitabın rahatlıkla okunabileceği belirtilen açıklamada, bu sene Ankara Kocatepe ve Sultanahmet Camii avlularında eş zamanlı olarak açılan fuarda, felsefeden tarihe, dini yayınlardan romana kadar çok geniş yelpazede yayını seçme imkânı olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Sayın Cem Uzan, sadece İstanbul değil isterse Ankara'daki fuarımıza da katılabilir. Dilerse evine beğendiği kitapları da ücretsiz gönderebiliriz. Bize göre kitap cezalandırma aracı olarak kullanılmamalı. Gelişmiş toplumlarda koca holding sahipleri, bebek bakma cezasına çarptırılabiliyor. Sayın Uzan da bunu ceza olarak görmeyip, insanları kitap okumaya sevk etmek için severek isteyerek yerine getirmeli. Topluma kitap okuma bilincini yerleştirmede örnek olmalı” ifadesi kullanıldı


Uzan'a, Shakespeare'li reçete

Beş yayın okuma cezasına çarptırılan Uzan'a bir öneri de Hürriyet Yazarı Doğan Hızlan'dan geldi. Konulu kitapların insan öfkesini dindirmede etkili olmadığını savunan Hızlan, Uzan'a köşesinden şu önerilerde bulundu: 'Önce herkes, dünyanın en büyük yazarı Shakespeare'nin oyunlarını okumalı, hele öfkeli biri mutlaka. Hamlet, Kral Lear, Macbeth, Othello. Bu kitaplarda öylesine hikmetler vardır ki, insan ne yaptığını, nereye gittiğini düşünür. İnsan ruhunu aynada gördüğünde bence öfkesi geçer.' Hızlan, Uzan'a öfke kontrolü için Yunus Emre'nin şiirlerini de tavsiye etti.

...
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 13:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?