15
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Çölaşan kitabını tamamladı

Hürriyet gazetesindeki işine son verilen gazeteci-yazar Emin Çölaşan, ‘’Kovulduk ey halkım, unutma bizi’’ adını verdiği kitap çalışmasını tamamladı.

Çölaşan, 210 sayfalık kitabında Hürriyet’ten kovulma sürecini ve gördüğü baskıları anlattı. Kitabın kapağında ise Hürriyet Gazetesi ve manşetinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafı ile ‘’Durmak yok, yola devam’’ sözü yer alıyor. Kitabın 11 Ekim günü piyasaya verilmesi bekleniyor.

Bilgi yayınlarından çıkacak olan kitabı yaklaşık bir aylık süreç içinde tamamladığını belirten Çölaşan ‘’ Kitapta kovulma sürecini sıcağı sıcağına anlattım’’ dedi ve GAZETEPORT’a şunları söyledi:

‘’Bu kitabımda, Hürriyet gazetesindeki son dönemi anlattım. Kovulma aşamasına nasıl geldim? Bu süreçteki baskılar nelerdi? Nelere karşı çıktım? Bunların tümünü isim isim, gün gün saat saat anlatıyorum. Aslında yazdıklarım bir medya belgeseli. Okuyucum ile yeniden buluşacağım için mutluyum’’

18. KİTAP

‘’Kovulduk ey halkım unutma bizi’’ adlı kitap Çölaşan’ın 18. kitabı olacak. Ankara’da doğan ve ODTÜ İdarî İlimler Fakültesi’nden mezun olan Çölaşan, Devlet Planlama Teşkilatı, Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Petkim’de çalıştıktan sonra 1977’de Milliyet gazetesinde gazeteciliğe başladı. 1985’te Hürriyet gazetesine geçti. Meslekte 30 yılını tamamladı.

Çölaşan’ın kitapları arasında 24 Ocak Bir Dönemin Perde Arkası, 12 Eylül Özal Ekonomisinin Perde Arkası, Banker Skandalı’nın Perde Arkası, Önce İnsanım Sonra Gazeteci, Turgut Nereden Koşuyor, Turgut’un Serüveni, Yalçın Nereye Koşuyor, Yalçın’ı Kim Kurtaracak, Biz Kırk Kişiyiz Birbirimizi Biliriz, Bir Dönemin Yazıları, İcraatın İçinden, Sor Bakalım, Tarihe Düşülen Notlar, Unutulmayan Söyleşiler, Şu Benim Gazetecilik yaşadıklarım, Ah Refah Vah Refah, Muhteşem İkili bulunuyor.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 10:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?