27
Mayıs
2024
Pazertesi
KİTAP

Doğan Hızlan'ın TÜYAP'ta

31 Ekim'de başlayacak Tüyap İstanbul Kitap Fuarı bu yıl uluslararası boyutunu biraz daha büyütüyor. Doğan Hızlan'ın kitaplığını okura açacağı fuara 'Olasızlıklar'ın yazarı Adam Fawer da geliyor

 

İstanbul, en büyük kitap, yazar, okur buluşmasına hazırlanıyor. Aralarında ‘Olasılıksız’ kitabıyla Türkiye’de uzun zaman çok satanlar listesinde yer alan Adam Fawer’ın da olduğu birçok ünlü yazarı okurla buluşturacak 28. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı, 31 Ekim’de başlayacak. Ana teması ‘Kültürlerarası Diyalogda Çeviri’ olarak belirlenen fuar 8 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. Şair, tiyatro eleştirmeni ve çevirmen Cevat Çapan’ın onur konuğu olduğu fuara yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak.

Bu yıl değişikliklere imza atmaya kararlı gibi görünen fuarda kurulaca Doğan Hızlan Kitaplığı etkinlik süresince okuma gruplarını ağırlayacak. Bu seneki başka bir yenilik ise uluslararası salon. Fuarın ilk dört günü 11.00-18.00 arasında açık kalacak ‘uluslararası salon’da Fransa, İspanya, Hollanda, Romanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Yunanistan kolektif bir standla katılırken, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Küba, Venezüella Bolivar Cumhuriyeti, Romanya ve Fransa’dan yayıncılar ve editörler yer alacak. Salon içinde ayrıca çevirmenlerin bir arada olacağı çeşitli çeviri etkinliklerinin düzenleneceği bir buluşma noktası: Çeviri Merkezi de bulunacak.

Fuarın bazı yabancı konukları da belli oldu. ‘Olasılıksız’ın yazarı Adam Fawer’ın yanı sıra, ‘Odalar’ adlı romanı Can Yayınları’ndan yeni çıkan çağdaş Fransız edebiyatının önemli kalemi Olivier Rolin, Türkiye üzerine yaptığı araştırmalar ve haberleriyle tanınan Liberation Gazetesi dış haberler servisi için çalışan Marc Semo, İngiliz The Guardian gazetesinin eski Latin Amerika muhabiri ve editörü Richard Gott okurlarıyla buluşacak.

Henüz tarihleri açıklanmasa da fuara katılması beklenen diğer konuklar ise, şair Michel Cassir ve Gerard Augustin, Kübalı yazar, şair ve kadın hareketi aktivisti Nancy Morejon.

İstanbul Kitap Fuarı, bu yıl Artist 2009-19. İstanbul Sanat Fuarı ile eş zamanlı gerçekleştirilecek.

Radikal
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 22:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?