16
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

Ermeni iddiasını çürüten kitap

İstanbul Ticaret Odası (İTO), sözde Ermeni soykırımı iddialarını çürüten raporu kitap haline dönüştürmeye hazırlanıyor. Ermenistan'ın ilk başbakanı Ovanes Kaçaznuni'nin 1923'te Taşnak Partisi Konferansı'nda yaptığı Ermeni isyanına ilişkin konuşmasını içeren rapor, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından "Taşnak Partisi'nin Yapacağı Bir Şey Yok" ismiyle 3 dilde yayımlanacak.

İngilizce, Almanca ve Fransızca olarak toplam 2 bin adet bastırılacak kitap, ABD ve AB ülkeleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerde dağıtılacak. Ermeni gerçeğini su yüzüne çıkaran ve Ermeni iddialarını birinci elden çürüten rapor, Ovanes Kaçaznuni tarafından ilk kez 1923 yılında Taşnaksutyun Partisi'nin Bükreş'te yapılan Yurtdışı Konferansı'nda sunuldu. Taşnaksutyun Partisi'nin kurucularından biri olarak, yaşanan olayların en önemli şahitlerinden olan Kaçaznuni'nin adeta bir itirafname niteliği taşıyan raporunda, Türk-Ermeni meselesi tüm ayrıntılarıyla gözler önüne seriliyor. Kaçaznuni, 1. Dünya Savaşı öncesinde Ermenilerin gönüllü silahlı birlikler oluşturmasının bir hata olduğunu ve açıkça kışkırtıldıklarını ifade ediyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun Ermenilerin tehciri ile ilgili kararının 'amacına uygun' olduğunu aktaran Kaçaznuni, Ermeni komitacıların Batı kamuoyunu kazanmak için başlattıkları terör eylemlerinde Müslüman nüfusu katlettiklerini de anlatıyor. 1. Dünya Savaşı'ndan Lozan Konferansı'na kadar geçen süreçte Taşnaksutyun Partisi'nin Ermeni meselesindeki rolünün aktarıldığı raporda, Türkler ile Ermeniler arasında yaşanan olaylarla ilgili olarak, Ermenistan'daki Taşnak diktatörlüğünün varlığı ve Taşnak yönetimi dışında suçlu aranmaması gerektiği vurgulanıyor.

zaman
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 19:36:51
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 19:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
serdar büyükyumak IP: 88.232.117.xxx Tarih : 22.12.2007 22:19:06

kitap çıkarıldığında bir tane de mel gibson a göndermek lazım öyleyse. adamlar türkler bişeyi yapsın diye bekliyorlar. yapmasalarda çamur at izi kalsın politikası güdüyorlar pes doğrusu...