16
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

Frankfurt Kitap Fuarı

Türkiye, 10-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak Frankfurt Kitap Fuarı'na katılacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'nin, 2008 yılı Frankfurt Kitap Fuarı'na konuk ülke olarak katılacağı belirtilerek, bu fuarın gelecek yılın provası olacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, 2007 Frankfurt Kitap Fuarı, 10-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, fuara, Türkiye Ulusal Standı ile katılacak ve fuar boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Bu kapsamda, Türkiye Ulusal Standında yapılacak etkinlikler şöyle:

Türk basınını bilgilendirmek için 8 Ekimde toplantı düzenlenecek.

Türkiye Ulusal standının açılışı, 10 Ekim Çarşamba günü yapılacak, aynı gün saat 14.00'de "Türk Yayıncılığında ve Edebiyatında Yeni Açılımlar" başlıklı panelde yazar İskender Pala ve Aslı Erdoğan, şair Enver Ercan ile yayıncı Müge Gürsoy Sökmen konuşacak.

Türkiye'nin gelecek yıl konuk ülke olmasıyla ilgili de 11 Ekimde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla basın toplantısı yapılacak. Toplantıda, konuk ülke logo ve sloganı ile konsepti anlatılacak.

Türk çocuk edebiyatının tanıtılması için, 11 Ekimde "Tüm Renkleriyle Çağdaş Türk Çocuk Edebiyatı" konulu panel düzenlenecek. Panelde, çocuk kitabı yazarları Nur İçözü, Behiç Ak ile yayıncı Mustafa Doğru ve Fatih Erdoğan konuşacak.

"Yakın Türkiye Tarihi ve Yayıncılığı"nı, 12 Ekimde, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Doç. Dr. Ahmet Arı, tarihçi Edhem Eldem ve Christoph Neumann, yazar Tanıl Bora, yayıncılar Fahri Aral ve Raşit Çavaş tartışacak.

"Çocuk ve Gençlik Kitapları Türk-Alman Pazarı-Konuk Ülke Türkiye'ye Doğru" adlı panel de 12 Ekimde düzenlenecek.

Ayrıca, 13 Ekimde, Elif Şafak'ın "Kadın ve Edebiyat Üzerine" söyleşisi yapılacak.

aa
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 15:21:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?