22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Fuarda en çok çocuk kitapları satıldı

Bartın Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 11.'si düzenlenen Kitap Fuarı sona erdi. Yaklaşık bin 500 çeşit kitabın sergilendiği fuarda en çok çocuk kitapları satıldı.

Belediye Sosyal Tesisleri'nde, 15-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 11. Kitap Fuarına bir çok yazar, şair ve yayınevi katıldı. Fuarda yaklaşık bin 500 çeşit kitap sergilenerek., satışa sunuldu. 11 yılda 157 yazar, şair, gazeteci ve bilim adamının katıldığı kitap fuarına bu yıl Ayşe Kulin, Yelda Baler, Işık Kansu, Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Prof. Dr. Kadir Erdin, Prof. Dr.Metin Sarıbaş, Deniz Som, Ümit Zileli, Orkun Uçar, Saygın Ersin, Burak Turan, Prof. Dr. Mithat Sancar, Yrd. Doç. Dr. Sezai Temelli, Ümit Sarıaslan, Servet Sarıaslan, Ayşe Kilimci, Kemal Kocabaş ve Savaş Ünlü katıdı. Yazarlar, söyleşilerinin ardından imza günlerine de katıldı.

Yayınevlerinin satışlardan memnun kaldığı kitap fuarında en düşük kitap 1 YTL'den, en yüksek kitap da 10 YTL'den satışa sunuldu. Kitapların ucuz olması, okuyucuların fuara akın etmesini sağladı. Bu yıl kitap fuarını yaklaşık 20 bin kişinin gezdiği belirtilirken, en fazla ise çocuk kitaplarının satıldığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 13:43:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?