16
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

'Hoşçakal Akdeniz'

Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği'nin 'Yılın En İyi Çocuk Öykü Kitabı' ödülü, Mustafa Asoğlu'nun 'Hoşçakal Akdeniz' kitabına verildi.

Kitabın yazarı Mustafa Asoğlu, bu başarıyla Uluslararası Çocuk ve Gençlik Kitapları Kurulu'nun 2008 Onur Listesi'ne girmek için aday olmaya hak kazandı.

Eğitim ve çocuk edebiyatı alanında faaliyet gösteren TUDEM Eğitim Hizmetleri Edebiyat Ödülleri Yarışması Çocuk Öyküleri dalında 2004 yılında da ikinci olan ve 2006'da yayımlanan kitapta, Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Çıralı ve Olimpos bölgelerinde tatilini geçiren ilköğretim altıncı sınıf öğrencisinin doğa sevgisi anlatılıyor.

Yazarlığa, öğretmenlik mesleğinin ilk yıllarında şiir ve öyküler yazarak başlayan Asoğlu, "Çocuklarımızı içinde yaşadığımız dünyanın kirinden, pasından arındırmak için yazıyorum" dedi.

Amacının çocuklara kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu vurgulayan Asoğlu, "Öğretmenlerimiz öncelikle okumayı sevecekler ki çocuklara örnek olsunlar" dedi.

Emekli öğretmen Mustafa Asoğlu'nun 'Ulusu' adlı ilk romanı ise 1975yılında Milliyet Gazetesi Roman Yarışması'nda dereceye girerek yayımlandı.

TRT'nin 1989 yılında düzenlediği senaryo yarışmasında 'Kavga ve Sevda' eseriyle Gençlik Senaryosu Dalı'nda birinci olan Asoğlu, 1990 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Çocuk Öyküleri Yarışması'nda da 'Dünyamız Güzel Olmalı' ile birincilik elde etti. Asoğlu'nun bu öyküsü, 2001 yılında Kültür Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Kültür Bakanlığı'nın Cumhuriyet'in 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlediği oyun yarışmasında 'Onurlu Direniş-Kuvayı Milliye' eseriyle Başarı Ödülü alan Asoğlu'nun, Güneş Ana Işık Kız ve Bulut Ana Yağmur Kız adlı masalları da TUDEM tarafından yayımlandı.

Asoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2005 Klasik Romandan Oyun Uyarlama Yarışması'nda, Refik Halit Karay'dan uyarladığı 'Çete' adlı oyunla üçüncülük aldı.

aa
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 18:11:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?