20
Mayıs
2024
Pazertesi
KİTAP

'İntihar Eden Ünlüler' çıktı.

Şair Erdal Sarıçam'ın, 'biyografi serisi' kapsamında yayınladığı 'İntihar Eden Ünlüler' adlı kitap, biyografi severlerin beğenisine sunuldu.

Biyografi serisinin ilk kitabı olan bu çalışma, psikososyal bir araştırmaya dayalı bir araştırma kitabı.. Sarıçam, kitapta, dünyaca ünlü bir çok ismin, intiharla sona eren trajik hayat hikayelerini ele alıyor. Toplam 63 ünlü ismin yaşamlarını, yaşamlarındaki iniş ve çıkışları, kendilerini intihara sürükleyen nedenleri genel hatlarıyla inceleyen Erdal Sarıçam, intihar gibi hassas bir konuya biyografi penceresinden bakıyor.

Kitapta, dünyaca ünlü bir çok ismin, güzelliklerine, zenginliklerine, güçlerine ve şöhretlerine rağmen dünyada bir türlü istedikleri mutluluğu yakalayamamış olmalarının arkasında yatan gerçek sebepler bir bir değerlendiriliyor.

'İntihar Eden Ünlüler' Gezgin Yayınları tarafından yayınlanmış ve toplam 220 sayfaya sahip. İnternette de satışa sunulan kitabın Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Taşlı, Editörü ise Musa Öztürk. Kitabın arka kapak metni ise Mürsel Sönmez'e ait. Ayrıca kitabın 'düşünceler' adlı son bölümünde, Murat Kapkıner, Mürsel Sönmez, Mahmut Kuru ve Ertuğrul Taşlı'ya ait makaleler de bulunuyor.

Ünlülerden Bazıları: Adolf Hitler, Ahu Paşakay, Andre Gorz, Banker Kastelli, Anne Sexton, Arda Kanpolat, Elenor Marks, Jack London, Kevin Carter, Mehmet Reşit Bey, Marilyn Monroe, Nejdet Kalkavan, Sezgin Burak, Van Gogh, Vedat Oğuzcan, ilhami Çiçek, İnci Biçkin, Sadullah Paşa, Seher Şeniz, Sergi, Sylvia Plath, vs.

ERDAL SARIÇAM

Şair. 1977 Gebze doğumlu. Aslen Ardahan’lı. Çalışmaları yerel gazete ve dergilerin dışında “Düşçınarı” ve “Gezgin” gibi edebiyat dergilerinde yayınlandı.

Bir süre Akit Gazetesi’ne haftalık kültür sanat içerikli yazıları yazdı. Akit Gazetesi için, “Şiirimizde Aşk ve Kadın” konulu söyleşiler hazırladı, soruşturmalar yaptı.

“Gezgin” Kültür, Sanat ve Edebiyat dergisinin yayın kurulunda bulundu.

Özel radyoların açılmasıyla birlikte, çeşitli radyolarda kültür sanat programları ve söyleşileri düzenledi.

Gezgin Kültür Sanat Dergisi etkinlikleri kapsamında, “İkindi Suları” adlı şiir söyleşileri düzenledi.

Evli ve “Hatice Meryem” adında bir kızı var.

www.5hececiler.com adlı dijital bir kültür sanat sitesini yönetiyor.

 

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 04:59:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat türkşen IP: 78.177.246.xxx Tarih : 25.08.2008 23:13:41

kitap çok ilgimi çekti. ilginç bir konu seçilmiş. yazarın psikolojisini merak ediyorum :))