16
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

Karabük'ün tarihi yazıldı

Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, "Cumhuriyet Kenti Karabük" adlı kitabın yazarı Tarihçi-Yazar Hür Kalyoncu'ya teşekkür plaketi verdi.

Belediye Başkanı Hüseyin Erer, makamında düzenlediği basın toplantısında, kitabın Karabük tarihi için çok önemli olduğunu belirtti. Erer, "Tarihçi-Yazar Hür Kalyoncu'ya, kuruluşunun 70. yılında kentimizin tanıtımına önemli katkılar sağlayacağına inandığım, belediyemizin kültür yayınları arasında yer alan Cumhuriyet Kenti Karabük adlı eserin hazırlanmasında göstermiş olduğu takdire şayan çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Şahsım ve Karabük halkı adına sevgi, saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Karabük'ün artık yazılı bir tarihi belgesi var" dedi.

Tarihçi-Yazar Hür Kalyoncu ise, "Bu eserin ortaya çıkması sırasında Karabük Belediyesi'nin gösterdiği maddi ve manevi katkılara teşekkür ediyorum. Karabük'ün bu noktada yazılmış daha geniş kapsamlı bir eseri oldu. İnşallah bu eser bundan sonra Karabük için kitap çıkarmak isteyen araştırmacı arkadaşlarımızı da tetikleyecektir. Bu eserden daha güzel eserler inşallah çıkacaktır. Bu noktada gelecek nesile kaynak olacağı gerekçesi ile yazmış olduğum bu eserden dolayı gerçekten ben de çok memnun oldum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından Tarihçi-Yazar Hür Kalyoncu'ya plaketi taktim edildi. Yine Belediye Başkanı Hüseyin Erer tarafından Hür Kalyoncu'ya Belediye Başkanlığı ve Türk Bayrağı rozeti takıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 12:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?