29
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Kitap okuma eksikliğine sessiz tepki

Kastamonu'da Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi 30 öğrenci, 2 saatlik kitap okuma eylemi yaptı.


Toplum Gönüllüleri Vakfı'ndan 30 gönüllü öğrenci, Türkiye'deki kitap okuma eksikliğine dikkat çekmek ve kitap okuma oranını artırmak için Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'nın önünde oturarak kitap okudu. Öğrencilerin meydandaki kitap okuma etkinliği 2 saat sürerken, oturmaktan bacakları yorulan öğrencilerin yerine bir diğer gönüllü öğrenci kitap okumaya devam etti. Kitap okumak için vakfa vatandaşları da üye yapan öğrenciler, vatandaşların daha fazla kitap okumasını istediler.

"Kitap Okuyoruz" etkinliğinin sorumlusu Pınar Cindioğlu, etkinliğin 44 ilde eş zamanlı yapıldığını söyledi. Halkı kitap okumaya davet eden Cindioğlu, "Ülkemizdeki kitap okuma eksikliğine dikkat çekmek için kitap okuyarak sessiz tepki yapmaktayız. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.
Cindioğlu ayrıca, Toplum Gönüllüleri Vakfı olarak ilköğretim çağındaki öğrencilerin başarılarını artırmak için branş eğitimi vermek, huzurevinde kalan yaşlılara sevgi ziyaretlerinde bulunmak, sosyal esirgeme ve çocuk yuvasındaki çocuklara ağabeylik, ablalık yapmak gibi değişik çalışmaların da yapıldığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 01:47:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?