22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Kitap okuyan ÖSS'de daha şanslı

Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet Seven, her yıl olduğu gibi bu yılda üniversite sınavlarında kitap okuyanlarla okumayanların karşı karşıya geleceğini, okumayanlara göre okuyanların daha şanslı olduklarını söyledi. 

Kitap okuyanların bilgilerini sürekli yenilediklerini ve taze tuttuklarını belirten Ahmet Seven, kitap okuyanın zamanı iyi kullanmanın yanı sıra, anlama kapasitelerinin de geliştiğine dikkat çekti. Sürekli eleştiri alan test usulü çalışma sisteminin ancak kitap okuma ile faydaya çevrileceğini vurgulayan Seven, üniversiteye hazırlanan gençlerimiz kitap okumaya zaman ayıramamakla kendilerine karşı en büyük hatayı işlediklerini kaydetti. 

Kitap okumanın zamanı öldürmediğini, aksine test usulü öğrenilen bilgileri yoğurarak yararlı hale çevirdiğini ifade eden Seven, "Bir bakıma iki bilgi arasında köprü kurulmasını sağlar. Mantığın en iyi şekilde kullanmasına yardımcı olur. İnsanı programlanmış bilgi taşıyıcıları olmaktan kurtarır. Dikkat ederseniz sınavlarda kısa sürede soru çözenler değil, bunların içerisine kitap okumayı da ekleyenler daha başarılı oluyorlar. Kitap okumayı ÖSS sınavlarına kurban edenler sınavların kurbanı oluyorlar. Kitap okumadan sınavlarda başarılı olmayı düşünmek bile güçtür. Çünkü kitap okumak bu başarıyı tamamlayıcı unsur arasında yer almaktadır. Üniversite sınavlarının bu yılda okuyanlarla okumayanlar arasında bir yarışa sahne olacağına inanıyorum. Kitap okuyanlarla okumayanlar yarışacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 16:35:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?