20
Mayıs
2024
Pazertesi
KİTAP

Kitapları yeniden yayımlandı


Kabalcı Yayınevi, Belçikalı yazar Georges Simenon'un geçmişte farklı yayınevlerinden çıkan ''Bella'nın Ölümü'' ve ''Kanaldaki Ev'' adlı iki kitabını yeniden yayınladı.

Yazdığı yüzlerce roman ve hikaye ile gelmiş geçmiş en üretken yazarlardan biri kabul edilen Simenon'un "Bella'nın Ölümü" romanı Bilge Karasu, "Kanaldaki Ev" romanı ise Oktay Rifat tarafından Türkçe'ye kazandırılmıştı.

Kabalcı Yayınevi Editörü Çağan Orhon, yaptığı açıklamada, Simenon külliyatını yayımlama kararı aldıklarını ve buna "Bella'nın Ölümü" ve "Kanaldaki Ev" ile başladıklarını söyledi.

Bu kitapların, Simenon'un özgünlüğünü tüm açıklığıyla ortaya koyduğunu belirten Orhon, kitaplarda, sıradan insanların basit yaşamlarının içinde, suçludan çok suçluluğun arandığını ifade etti.

Orhon, gelecek dönemde, Simenon'un ünlü karakteri Müfettiş Maigret'nin kitaplarını yayımlayacaklarını kaydederek, "Maigret dizisi, kitapların yazılma sırasına göre kronolojik olarak çıkacak. Daha önce Türkçeye çevrilmemiş Maigret kitaplarını da okuyuculara sunacağız" dedi.

 

Cnn Türk
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 16:19:05
Güncelleme :1 Temmuz 2008 Salı 16:22:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?