16
Mayıs
2024
Perşembe
KİTAP

Komünistten ayılı fıkralar

Rusya Komünist Partisi lideri fıkra kitabı yazdı... 

Rusya Komünist Partisi lideri Gennadi Züganov, kendi yazdığı ve çoğunluğu iktidardaki Birleşik Rusya Partisini (BRP) eleştiren fıkra kitabının tanıtımını fıkralarla yaptı. 

Züganov, basın toplantısında, "Züganov’dan 100 Fıkra" adlı kitabındaki fıkraların ayılarla ilgili olduğunu belirterek, salondaki izleyicilerden birinin ayı postu giymesi dikkati çekti. 

Komünist Partinin en büyük rakibi olan iktidardaki BRP’nin sembolünü ayı oluşturuyor. 

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’daki toplantılardan birinde bir gün bir ayı fıkrası anlattığını ve herkesin çok güldüğünü söyleyen Züganov, "Sadece BRP milletvekilleri tepki vermediler. Bundan sonra ayı karakteriyle ilgili tüm fıkralarımı bir kitapta toplama kararı aldım" dedi. 

Üniversite öğrencisiyken "KVN" adlı mizah kulübünün başkanı olduğunu belirten Züganov, şunları söyledi: 

"Benim başkanlığımda bu kulüp katıldığı tüm yarışmaları kazanıyordu. Mizah konusu beni hayatım boyunca takip etti. Siyasette de mizah yapmak benim çok işime yarıyor ve bunu sürekli kullanıyorum." Anlattığı fıkralarla basın toplantısındakileri kahkahalarla güldüren Züganov’un, BRP’yi kastederek, şu fıkrasını anlattı: 

"Tavşan bir gün ormandaki bütün hayvanları toplar ve Ayı’nın yeni bir yasa çıkardığını söyler. Yeni yasaya göre, herkesin 5’inci ayağının kesileceğini söyler. Tavşanın çevresine toplanan hayvanlar gülerek, ’Hepimizin 4 ayağı var’ karşılığını verir. Tavşan bunun üzerine şu karşılığı veriyor: Biliyorum ama ayı bu işi eşeğe vermiş. O da önce kesiyor sonra sayıyor."
aa
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 12:59:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?