22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Makedonya'dan Ankara'ya

Çılgın Olmayan Türk Mustafa Kemal Atatürk...  O, Osmanlı Makedonyasında doğdu. Ona, kitaplarda "Son Makedonyalı" da dendi. Askeri ve siyasal hayatında tüm ihtimalleri düşünen, hesaplı bir devlet adamıydı. Çılgın değildi, fakat tabuları yıkan bir radikaldi. 

Bunun yanında, 57 yıl sıradan bir insan gibi, kimseden çekinmeden, hesapsızca açık yaşadı. Bir ülke kurdu ve çok sevdiği, gençliğinin çılgın şehri İstanbul'da hayata veda etti. 

İkinci baskısını yapan  "Çılgın Olmayan Türk Mustafa Kemal Atatürk" kitabı, Atatürk'ü bir insan olarak, bir siyasetçi olarak, bir devlet adamı olarak, daha doğrusu yaşayan bir insan olarak gözler önüne seriyor... 

Atatürk abartmalarının olmadığı  "Çılgın Olmayan Türk Mustafa Kemal Atatürk"te ,Atatürk, doğumundan, ölümüne kadar; kendisini oluşturan, toplumsal, siyasal ve kültürel çevreyle de ilişkilendirilerek anlatıldı. 

Bu kitap, Mustafa Kemal Atatürk'ün, memleketi olan Osmanlı Makedonyasından, Cumhuriyet'i ilan ettiği  Ankara'ya uzanan muhteşem hayat hikayesidir...

Yayınevi : Yakamoz Yayınevi 
İletişim: TR +90  2122227225  
e-posta: info@yakamozyayinlari.com

Etiket Fiyatı : 17,50 YTL

Kenthaber
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 16:49:00
Güncelleme :11 Ocak 2007 Perşembe 16:06:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?