22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

New York'ta kapışacaklar!

Edebiyat dünyasının iki önemli ismi New York’ta fikir düellosu yapacak. Orhan Pamuk ve Salman Rüşdi’nin karşı karşıya geleceği tartışmanın tüm biletleri satıldı

ŞEYTAN Ayetleri kitabıyla Müslüman dünyasının tepkisini çeken ve hakkında ölüm fermanı çıkarılan Salman Rüşdi ile sözde Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin görüşleriyle Türkiye’de tartışma yaratan Nobel ödüllü edebiyatçımız Orhan Pamuk edebiyat dünyasının yakından takip ettiği bir etkinlikte biraraya geliyor.

5-7 Ekim tarihleri arasında New York’ta düzenlenecek olan New Yorker Festivali’nin “Yazarlararası Söyleşi” bölümünde karşı karşıya gelecek olan iki isim, edebiyat konusunda bire bir tartışma fırsatını bulacak.

Highline Balo salonunda gerçekleşecek olan fikir duellosunu izlemek isteyenler 25 dolara satılan biletleri şimdiden tüketmiş durumda. Hatta internette biletleri daha fazla fiyattan satın almak isteyenler ilanlar bile veriyor. 100 yıllık bir geçmişi olan aylık haber ve edebiyat dergisi New Yorker’ın evsahipliğinde gerçekleşen festival her yıl geleneksel olarak New York’ta gerçekleşiyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 11:03:30
Güncelleme :22 Eylül 2007 Cumartesi 17:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?