22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Öğrenci röportajları kitapta toplandı

Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'nce, öğrencilerin yazar ve ilim adamlarıyla yaptıkları röportajlar, makale ve biyografilerin yer aldığı "Mülakat" isimli kitap çıkarıldı.

2005 yılında eğitim hayatına başlayan ve açıldığından beri OKS'den Karadeniz Bölgesi'nde en yüksek Türkçe-Matematik taban puan ortalamasıyla öğrenci alan İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi, 'bilim yayınları'nın 4.'sünü çıkardı.

Okulun 1. sınıf öğrencilerinin yazar ve bilim adamlarıyla yaptıkları röportajlar, makale ve biyografilerden oluşan 'Mülakat' adlı kitap, okulun Kurucu Müdürü Dinçer Ateş tarafından hazırlandı. Tarih Öğretmeni İdris Akdin'in editörlüğünü yaptığı 'Mülakat'ta, öğrencilerin 21 bilim adamı ve yazar ile yaptığı söyleşi, onların makale ve biyografileri bulunuyor.

Okulun Kurucu Müdürü ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Dinçer Ateş, "Bu yayının devamıyla, edebiyatımızda 'tezkiye' geleneğinden sonra ortaya çıkan boşluğun doldurulmasını ve koleksiyon mahiyetinde bir serinin oluşmasını umuyoruz" dedi. Ateş, kitabın hazırlanmasında desteği bulunanlara teşekkür etti.

Kitabın girişinde yazdığı makalede sosyal bilimler liselerinin öneminden bahseden Dinçer Ateş, "21. yüzyıla girerken önceliklerimiz değişmiştir. Artık bizi yönetecek ve yönlendirecek, iyi sosyal bilimler eğitimi almış çağın insanlarına ihtiyaç vardır. Sosyal bilimler liselerinin ehemmiyeti buradadır. Bu ihtiyacın bakanlığımız tarafından tespit edilip, Sosyal Bililer Lisesi projesinin uygulamaya konulması bir şanstır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 13:52:50
Güncelleme :21 Kasım 2007 Çarşamba 13:54:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?