22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Okurla buluşan yeni kitaplar

Türk Tarih Kurumu (TDK) Başkanı Yusuf Halaçoğlu’nun “Tarih Gelecektir”, Jonathan Kellerman’ın “Cinnet”, Alexander Mccall Smith’in “Arkadaşlar, Aşklar ve Çikolata”, Bridie Clark’ın “Ne Yapsa Yeridir” adlı kitapları okurla buluştu.

TDK Başkanı Halaçoğlu’nun piyasaya çıkan “Tarih Gelecektir/Etnik Yapısından Ermeni Meselesine Türkiye” adlı kitabında Ermeni meselesi konu ediliyor.


Yazar Jonathan Kellerman’ın “Cinnet” adlı psikolojik gerilim romanında, tiyatro kursu öğrencisi olan genç sevgililer Dylan Meserve ve Michaela Brand, bir gece provadan çıkıp evlerine giderken maskeli ve silahlı bir kişi tarafından kaçırılır. Gençler, 3 gün sonra Malibu dağlarının tepelerinde işkence edilmiş, tecavüze uğramış ve aç bırakılmış halde bulunur. Ancak çok geçmeden kaçırılma olayının sahte olduğu ve tamamen genç sevgililer tarafından uydurulduğu anlaşılır. Mahkeme, her ikisi için de psikolojik danışma hizmetini zorunlu kılar.

Alexander McCall Smith’in “Arkadaşlar, Aşklar ve Çikolata” isimli kitabı da, Smith’in daha önce yayınlanan Pazar Felsefe Kulübü’ndeki Isabel Dalhousie karakterini yeniden karşımıza çıkarıyor. Kitapta, başarılı bir felsefeci ve Uygulamalı Törebilim Dergisi’nin editörü olarak iyi ile kötüyü rahatlıkla ayırt edebilen ve içgüdüsel olarak dedektifliğe meraklı Isabel Dalhousie, kendini yine tuhaf bir maceranın içinde buluyor.

Bridie Clark’ın yeni kitabı “Ne Yapsa Yeridir”de, baş karakter Claire Truman’ın şansı dönmeye başlamıştır. New York’ta sıradan bir editör yardımcısıyken, kendisini bir anda tanınmış bir yayınevinde 3 kat maaşla, çok daha iyi bir pozisyonda bulur. Üstelik şans, aşk hayatında da yüzüne güler. İflah olmaz bir serseriyken 10 yıldır hayallerini süsleyen, üstün başarılı ve muhteşem ötesi Randall Cox’la birliktedir.

Araştırmacı-yazar Ahmet Karakuş ise “Tarihin izinde” adlı kitabında sıfır anından itibaren tarihin ve insanlığın oluşumunu tarihsel gerçeklerden ayrılmaksızın ve karşıt fikirleri de gözden kaçırmadan sade bir dille anlatıyor.

Belirgin ve zengin kalıntılar halinde insanlığa miras kalabilmiş, çekiciliğini ve devamlılığını koruyan Mısır uygarlığı ve sanatı, Perihan Sadıkoğlu’nun “Antik Mısır Sanatı” isimli kitabında tarihsel gerçekle
doğrudan bağlantılı olarak işleniyor.

Cindy Pearlman’ın dünya çapında ün kazanmış insanların anne ve baba olmak hakkında ne bildiklerini sorguladığı röportajlarından oluşan “Ma-Aile” adlı kitabı da satış noktalarında yerini aldı.

Kader Abdolah’ın “Boş Şişelerin Yolculuğu” adlı kitabı İstiklal Kitabevi’nden çıktı. Kitapta, İran’dan kaçıp ailesiyle birlikte Hollanda’ya yerleşen bir sığınmacı olan Bolfazl’ın hikayesi anlatılıyor.

Talip Apaydın’ın “Ortakçılar” adlı kitabı okuyucuyla buluştu. Köyünden ayrılarak yabancıların toprağını ekip biçen, bunun karşılığında ürününü toprak sahibiyle paylaşmak zorunda kalan ortakçıların çileli yaşamının irdelendiği kitapta, belli bir kesimin Köy Enstitülerine bakış açısını ve enstitülerin kapanma aşamasına nasıl geldiği de gözler önüne seriliyor.

Steven Pressfield’in “Afgan Savaşı” adlı kitabı da raflardaki yerini aldı. Yazar, kitabında doğu ve batının ebedi çatışmasına dair bir hikayeyi, tarihin “ilk modern” savaşının heyecan verici öyküsünü anlatıyor.

Karin Slaughter’in “İnançsız” adlı kitabı İthaki Yayınları’ndan piyasaya sunuldu. Doktor Sara Linton ile eski kocası polis şefi Jeffrey Tolliver’in ormanda geçmişleri hakkında konuşurken toprağa gömülü bir tabutta kız cesedi bulmaları sonucu yaşanan gelişmelerin ele alındığı kitap, kadın karakterlerin yaşadığı insanlık sorunlarını da irdeliyor.

Bülent Karacan’ın kaleme aldığı “Tövbekar Hırsız” adlı kitabı, Samanyolu Yayıncılık’tan çıktı. Kitapta, Karacan’ın hayatından kesitler sunan gerçek bir macerayı konu ediliyor.

DİĞER KİTAPLAR


Yazar P.B. Kerr’in “Lamba Çocukları 2/Babil’in Mavi Cini”, François Weyergans’ın “Annemde Üç Gün”, Brenda Serotte’nin “Falcının Öpücüğü”, Hendrick Vannek’in “Mong Farklılığın Ötesine Yolculuk”, Kim Young-Ha’nın “Kendimi Yıkmaya Hakkım Var”, Barbara Cartland’ın “Aşk Kapıda Gözüktü”, Minette Walters’ın “Şeytan Fox” ve Yiğit Okur’un “Tutuklanacaklar Listesi” adlı hikaye ve roman türündeki kitapları da satışa çıktı.

Son çıkan araştırma-inceleme türündeki kitaplar arasında da, Mark L. Stein’ın “Osmanlı Kaleleri Avrupa’da Hudut Boyları”, Veysel Batmaz ve Cahit Batmaz’ın “Atlantis’in Dili Türkçe”, A. J. Racy’nin “Arap Dünyasında Müzik/Tarab Kültürü ve Sanatı”, Nejla Günay’ın “Maraş’ta Ermeniler ve Zeytun İsyanları”, Prof. Dr. Ülkü Altınoluk’un “Geleneksel Kent Dokusu Birgi” ve Ali Osman Kurt’un “Erken Dönem Yahudi Tarihi” adlı kitapları yer aldı.

aa
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 15:07:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?