15
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Örnek Paşa 'Günlüğü' yalanladı

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek’in günlüğü olduğu iddiasıyla bir internet sitesinde yayımlanan yazılar Ankara’yı karıştırdı 

Günlükte, “Dönemin Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur’un hükümete karşı toplumsal eylemler düzenlemeyi, Orgeneral Hilmi Özkök’ü Genelkurmay Başkanlığından indirmeyi, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı zehirlemeyi planladığı” iddiası yer alıyor. denizciler.com’da yayınlandı.

“Deniz severlere ulaşmak ve ortak bir sinerji yaratarak birikimleri paylaşmak” amacıyla kurulan “www.denizcilersitesi.com” sitesinde bir kullanıcıdan elektronik posta yoluyla geldiği ve emekli Oramiral Örnek’in günlüğü olduğu iddia edilen yazılar yayımlandı.

Özkök’e darbe
Yayınlanan günlüğe göre Örnek, Yalman’ı Fenerbahçe Orduevi’ndeki lojmanında ziyaret ediyor. Örnek görüşmeyi şöyle aktarıyor: “Genelkurmay Başkanı (Hilmi Özkök) benden acaba rövanş mı almak istiyor diye düşünüyordu. Sonra ’Kara Kuvvetleri’nde sizin yapılacak olan bir darbeyi önlediğinize ve son anda oyun bozanlık yaparak vazgeçtiğinize ve ikili oynadığınıza dair söylentiler var’dedim. Biraz rahatladı. ’Bunu bekliyordum’dedi.” Bu görüşmede Örnek ve Yalman, olayın gecesinde, geçmişteki bazı olaylar nedeniyle, Eruygur’un olduğuna kanaat getiriyorlar. Örnek şöyle devam ediyor:

“(Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan) Şener’e bizden habersiz darbe planı hazırlatmış. Adı da ‘Ay Işığı ‘. Bu plan Genelkurmay Başkanının elinde olduğu gibi, içlerinden biri tarafından sızdırıldığı için MİT ve hükümetin de elinde varmış.”

Günlük tutmadım
Emekli Oramiral Özden Örnek “Benim hiçbir zaman günlüğüm olmadı” açıklaması yaptı. Komutanlığı döneminde, şifreli şekilde günlük faaliyet planları tutulduğunu, ayrılırken de bunları bilgisayardan sildirdiğini söyleyen Örnek, söz konusu haberler üzerine yasal yollara başvurduğunu, yayın durdurma kararı aldığını belirtti.

Vatan
Yayın Tarihi : 14 Mart 2007 Çarşamba 10:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?