20
Mayıs
2024
Pazertesi
KİTAP

'Orta Yaşlı Kadının İntikamı'

''Hiçbir şeye 'benim' demeyeceksin. Hayatına, işine, evliliğine, kocana bile!''

The Times, Sunday Times ve Daily Mail için sık sık tanıtım yazıları yazan Elizabeth Buchan, Londra’da yaşıyor. Orta Yaşlı Kadının İntikamı ise İngiltere’de uzun zaman çok satılan kitaplar listesinde kalmayı başarabilmiş bir kitap.

Yazarın bu kitabı Artemis Yayınları tarafından yayımlandı.

Rose Lloyd 25 yıldır, evlilik, annelik ve kariyer üçlüsü arasında adeta bir sihirbaz gibi başarıyla dans ediyordu. Aile piknikleri, şarap ve kitap, başarıyla donatılmış bir ev ve kendine ait, kılı kırk yararak düzenlenmiş bahçesinden oluşan bir yaşamı vardı -güneşli ve rahattı.

Ama bir gün Rose’un alışmış olduğu, dikkatlice idare edilen bu düzen, evliliği ve kariyeri dağılınca -hem de birkaç günlük bir süre içinde- Rose’un başına yıkılıverdi. Rose da kendini birden kaybettiği hayat arkadaşının, paramparça olmuş domestik bir yaşantının ve şimdiye kadar yolunu kendi çizmiş bir kadının yıkılan güveninin yasını tutarken buldu.

Istırabını paylaştığı dostları ve kendi sorunları olan yetişkin çocuklarının da yardımıyla her şeye sil baştan başlayabilecek mi acaba? O kadar kolay değil. Ancak geri dönüp düşünme, kaçan iştahın bedeni inceltme gücü ve yeni bir bağımlılık sevdası (ve bir parça Paris iç çamaşırı) nelere kadirdir, bilinmez. Özellikle de eski sevgili birden ortaya çıkıverince!

Orta Yaşlı Kadının İntikamı, bir nesildir kadınların beklediği hikâyenin ta kendisi. Dengeli, akıllı ve duygusal bakımdan içinize işleyecek bir kurgu. Mizah, zekâ, sezgi ve absürd öğelerle dolu bu dayanılmaz ve güzel yazılmış roman, belli bir yaşta madalyonun diğer yüzünü merak edenler ve en güzel günlerin kapıda olduğunu düşünenler için biçilmiş kaftan.

The Times, Sunday Times ve Daily Mail için sık sık tanıtım yazıları yazan Elizabeth Buchan, Londra’da yaşıyor. Orta Yaşlı Kadının İntikamı ise İngiltere’de uzun zaman çoksatan listelerinde kalmış bir roman.

CNNTURK
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 01:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?