22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Pamuk Latin Amerika'da tavan

Orhan Pamuk, Avrupa'dan sonra Latin Amerika'da da 'en çok satanlar' listesine girdi. 'Kar' Brezilya'da 4'üncü, 'İstanbul' Kolombiya'da 5'inci...

2006 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Orhan Pamuk'un kitapları, İspanyol El Mundo gazetesinin yayımladığı "El Cultural" ekindeki "Latin Amerika ülkelerinde en çok satan kitaplar listesi"ne de girdi. Pamuk'un "Kar" adlı romanı Brezilya'da 4. sıraya yükselirken, "İstanbul, Hatıralar ve Şehir" Kolombiya'da 5. sırada yer aldı. Listeye göre, Pamuk'un "İstanbul, Hatıralar ve Şehir" kitabı İspanya ve Almanya'da 3. sırada. 

Daha önce basına yaptığı açıklamalarda kitaplarının Latin Amerika'daki 'çok satan' listelerinde olduğunu söyleyen Pamuk, bu gelişmeleri "Bundan sonraki kitaplarım için bana heyecan veriyor. Kafamdaki kitapları daha çabuk yazmak istiyorum" sözleriyle değerlendirmişti. 

Pamuk'un eserleri aralarında bugüne kadar İngilizce, Çince, Almanca, Fransızca, Japonca, Fince, Rusça, İbranice, Yunanca, Rumence, İtalyanca, Katalanca da olmak üzere 49 dile çevrildi. Birçok ülkede de en çok satanlar listesinde yer aldı. Çin'de 2006'nın en iyi romanı "Benim Adım Kırmızı" seçildi. 

Şu sıralar Kahire Kitap Fuarı'nın davetlisi olarak Mısır'da bulunan Pamuk, birkaç gün sonra Türkiye'ye dönecek. Dün fuar Başkanı Nasır el-Ensarı ile Mısır yayınlarını inceleyen Pamuk, geçen yıl vefat eden Nobel ödüllü yazar Necip Mahfuz için düzenlenen reyonu gezdi.
Türk standını da inceleyen Pamuk, "Kahire Kitap Fuarı, Mısır ve özellikle Kahire kültüründe çok önemli. Kendileri çok büyük değer veriyor, önemsiyor ve üzerine titriyorlar. Ben de onun bir parçası olduğum için mutluyum. Kahire Kitap Fuarı'nı gezdim. Tabii ki Türk standını gezmeden olmaz, onu da gezdim. Benim kitaplarım da var, çok sevindim" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 07:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?