22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Sapan: Dink cinayetinin kitabı

Hrant Dink cinayetinin ardından yazılan ilk kitap 'Sapan' raflardaki yerini aldı.

Hrant Dink cinayetinin ardından yazılan ilk kitap olma özelliğini taşıyan 'Sapan' kitabevi raflarındaki yerini aldı. Radikal gazetesi muhabirleri Timur Soykan ve Demet Bilge Ergün'ün titiz araştırmasının ardından kaleme alınan, Güncel Yayıncılık tarafından basılan kitap, kronolojik bir sırayla Dink cinayetinin aşamalarını anlatıyor.

İki gazetecinin Dink cinayeti soruşturmasındaki onlarca ifade, binlerce resmi evrak ve delili inceleyerek hazırladığı 'Sapan', cinayetin aktörlerinin daha önceki eylemlerini de detaylı bir şekilde ortaya koyuyor. Aktörlerin, eylemlerin ardından nasıl korunduklarını, devletle nasıl bir ilişki içinde olduklarını, polis ve jandarmayla yakın ilişkilerinin derinine de inan kitap, sadece sanık ifadeleriyle yetinmiyor. İfadelerin satır aralarındaki ipuçlarını, gerçekleri cımbızlayarak cinayetin karanlık yüzünü ortaya çıkarıyor.

Timur Soykan , 1975 yılında Kırklareli ’nde doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünü bitirdi. Üniversite eğitimi sırasında bir süre kameraman olarak çalışan Soykan, gazeteciliğe Yeni yüzyıl Gazetesi ’nde başladı. Radikal Gazetesi ’nde muhabir olarak çalışmaya devam ediyor. Soykan'ın , TÜRSAK Vakfı ile Nikos Pulacaz Vakfı ’nın birlikte gerçekleştirdiği Genç Kalemler Makale yarışması’nda birincilik ödülü bulunuyor.

Demet Bilge Ergün, 1977 yılında Erzincan ’da doğdu. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni bitirdi. Gazeteciliğe Ulusal Basın Ajansı ’nda (UBA) başlayan Ergün, Radikal Gazetesi İstihbarat Müdürü olarak görevine devam ediyor. Ergün, 2005 yılında sığınma evinde kalan kadınların dramını anlattığı haberiyle Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü ’nün (RSF) Avusturya biriminin ‘Basın Özgürlüğü 2005 ’ ödülüne layık görüldü.

kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2007 Cuma 12:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?