15
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Tarihin Işığında Burhaniye

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.ENGİN BEKSAÇ'ın eşi ŞULE NURENGİN BEKSAÇ ile birlikte yazdığı,MYSİA antik bölgesi,ADRAMYTTENOS KÖRFEZİ çevresini de ele aldığı TARİHİN IŞIĞINDA BURHANİYE adlı çalışması çıktı.

Kitap, antik çağdan günümüze ADRAMYTTEİON (Burhaniye,Ören)ilkçağ yerleşmesi ile çevredeki Havran,Edremit,Gömeç,Ayvalık,Altınova gibi günümüz yerleşimlerinin tarihi.

ADRAMYTTEİON kazılarını yürütmüş olan BEKSAÇ'ın eseri, bölgede kaya sunaklarını,KİSTHENEyi(KIZ ÇİFTLİĞİ HÖYÜĞÜ) THEBE(Kumluca,Tepeoba),İOLLA,PERPERENE,KORYPHANTİSi tarihsel gelişimi içinde anlattığı çok yetkin bir inceleme.

Antik kaynaklarla ilgili küçük ama çok önemli bir başvuru kitab olan eser THUKYDİDES,STEPHANOS BYZANTİNOS,XENEPHON,PLİNİUS,STRABON,LİVİUS gibi antik yazarlardan yararlanmış bir güvenilir kaynak.

TARİHİN IŞIĞINDA BURHANİYE,Balıkesir Valiliği,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanmış,Balıkesir İl Özel İdaresince bastırıdı.

Tüm ARKEOLOJİ ,TARİH meraklılarına ve ANADOLU UYGARLIKLARINA sevdalı olanlara duyurulur.

Kenthaber/Ermen Senan
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2007 Pazartesi 19:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erkmen Senan IP: 88.240.63.xxx Tarih : 2.02.2010 02:05:21

    
Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.ENGİN BEKSAÇ'ın eşi ŞULE NURENGİN BEKSAÇ ile birlikte yazdığı, MYSİA  antik bölgesi, ADRAMYTTENOS KÖRFEZİ çevresini de ele aldığı TARİHİN IŞIĞINDA BURHANİYE adlı çalışması çıktı.

Kitap, antik çağdan günümüze ADRAMYTTEİON (Burhaniye, Ören)i lkçağ yerleşmesi ile çevredeki Havran, Edremit, Gömeç, Ayvalık, Altınova gibi günümüz yerleşimlerinin tarihi.

ADRAMYTTEİON kazılarını yürütmüş olan BEKSAÇ'ın eseri, bölgede kaya sunaklarını,KİSTHENEyi(KIZ ÇİFTLİĞİ HÖYÜĞÜ) THEBE(Havran, Kumluca,Tepeoba),İOLLA, PERPERENE(Kozak, Aşağıbey) , KORYPHANTİS'i (Keremköy) tarihsel gelişimi içinde anlattığı çok yetkin bir inceleme. Antik kaynaklarla ilgili küçük ama çok önemli bir başvuru kitabı olan eser THUKYDİDES,STEPHANOS BYZANTİNOS, XENEPHON,PLİNİUS, STRABON, LİVİUS gibi antik yazarlardan yararlanmış bir güvenilir kaynak.

TARİHİN IŞIĞINDA BURHANİYE,Balıkesir Valiliği,İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanmış, Balıkesir İl Özel İdaresince bastırıdı. Tüm ARKEOLOJİ ,TARİH meraklılarına ve ANADOLU UYGARLIKLARINA sevdalı olanlara duyurulur. 

ERKMEN SENAN