22
Mayıs
2024
Çarşamba
KİTAP

Türkçe Guinness bu ay piyasada

Dünyanın en ilginç rekorlarını, anlatan ''2008 Guinness Dünya Rekorları'' kitabının Türkçe baskısı,  bu ay piyasaya sunulacak.

İnfomag Yayıncılıktan yapılan yazılı açıklamada, kitabın, bilim ve teknolojiden su altı dünyasına, çok özel canlı türlerinden hayal gücünün sınırlarını zorlayan maceralara kadar sunduğu geniş kapsamlı, merak uyandıran içeriği ile hem eğlendirici, hem de bilgilendirici bir özelliğe sahip olduğu ifade edilerek, aynı zamanda farklı konularla ilgili özel röportajlar, bilgilendirme bölümleri ve 1500'ün üzerinde güncellenmiş rekorlarla da dikkati çektiği bildirildi.

Açıklamaya göre, kitabın, Türkiye'deki tek yetkili temsilcisi olan İnfomag Yayıncılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Ünal, Guinness World Records ile gerçekleştirilen bu işbirliği çerçevesinde, dünyanın en çok satan telifli
kitabının Türk okuyucusuna Türkçe olarak ulaşacağını söyledi. Ünal, ''Kitap gerek sosyal, gerekse pozitif bilimler dalında birçok rekoru içermesi nedeniyle hem eğitici, hem de eğlendirici niteliğiyle göze çarpıyor'' dedi.

Guinness World Records Genel Müdürü Alistair Richards da, Türkiye'nin Guinness Dünya Rekorları kitabını kendi dilinde yayınlamasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Rekor kırma, gerçekten dünya çapında bir olaydır ve bu nedenden dolayı hem Türkiye'nin kendi dilinde bir baskısı olduğu için mutluyuz, hem de kitaptan esinlenerek yeni rekorlar kıracak Türkler için çok heyecanlıyız'' dedi.

aa
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 14:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?